Home Dieta si sport Dieta Skakira: Cum isi mentine artista silueta?

Dieta Skakira: Cum isi mentine artista silueta?

80
SHARE
dieta shakira

Shakira este in centrul atentiei atat din punct de vedere artistic, dar si pentru stilul ei de viata si felul in care arata. Despre acest ultim aspect vorbim in acest articol. Artista columbiana si-a mentinut fizicul de invidiat de-a lungul anilor si, conform declaratiilor sale, a reusit asta datorita unei diete simple.

Dar „simplu” nu inseamna „nepasator”. Dimpotriva, in spatele dietei tale exista un plan urmat cu strictete, ghidat de profesionisti in nutritie. Astfel reuseste Shakira sa isi pastreze soldurile celebre si sa obtina toti nutrientii de care organismul sau are nevoie, avand in vedere stilul de viata activ.

Mic dejun energizant si echilibrat

vacante perfecte

Inceputul zilei este crucial. Desi exista „aparatori„ ai postului intermitent, in dieta Shakirei micul dejun este conceput astfel incat sa ii ofere energie. In general, cantareata foloseste o combinatie de proteine ​​cu unele elemente tipice dietei mediteraneene. De exemplu, adauga grasimi sanatoase, precum cele din avocado si ulei de masline extravirgin. Conform studiilor stiintifice, uleiul de masline protejeaza sanatatea cardiovasculara si reduce riscul de a suferi in viitor de diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, nu lipsesc legumele care furnizeaza vitamine si micronutrienti pentru functiile de baza ale corpului.

Citeste si: De ce sa mananci spanac crud? Afla ce beneficii are!

Vrei un exemplu de mic dejun simplu precum al lui Shakira? Incearca urmatoarea combinatie:

  • 2 oua fierte tari.
  • 1/2 avocado tocat.
  • Rosii proaspete feliate.
  • Un praf de sare de mare.
  • Un strop de ulei de masline extravirgin.

Shake-uri nutritive si gustari sanatoase

Pe langa micul dejun, Shakira isi completeaza dieta cu smoothie-uri. Acestea au la baza fructe proaspete de sezon. Se pare ca artista prefera culorile rosu si verde pentru a-si crea aceste smoothie-uri.

Pentru aportul de macronutrienti, poti adauga si ceva proteine ​​la aceste bauturi. Ele sunt utile atunci cand esti activa si faci sport, deoarece promoveaza vindecarea tesuturilor si favorizeaza constructia masei musculare.

Vrei sa incerci un smoothie rosu ca cel pe care il bea Shakira? Fa-l cu urmatoarele ingrediente!

  • 1/2 banana coapta.
  • 1 cana lapte de migdale neindulcit.
  • 1 lingura de proteine ​​din zer pe baza de plante.
  • 1 cana de fructe rosii congelate (capsuni, mure sau zmeura)
  • Optional, poti adauga o lingurita de miere sau un indulcitor natural, precum stevia.

In loc sa recurga la gustari conventionale, cum ar fi nucile sau batoanele energetice, Shakira are o strategie speciala pentru gustarile ei. Asa cum am mentionat, artista mananca supe de legume (cu anghinare, praz, vinete, morcovi si ghimbir). Aceasta alegere este excelenta pentru hidratare si asigura o multime de nutrienti.

Castravetii sunt si ei o optiune excelenta pentru o gustare sanatoasa. Ii poti taia felii si ii poti asezona cu lamaie si sare.

Pranz si cina simple in dieta Shakirei

Pe parcursul zilei, Shakira urmeaza un model similar pentru mesele ei principale. In loc sa opteze pentru preparate extravagante sau complicate prin prepararea lor, artista alege simplitatea si prospetimea ingredientelor.
Pestele la gratar, cum ar fi somonul, este o alegere comuna pentru ea. De asemenea, ea combina carnea slaba, bogata in proteine, cu o varietate de legume proaspete, care nu numai ca adauga aroma si textura, dar ofera si micronutrienti.

Pestele este o alegere excelenta atunci cand vine vorba de alegerea unor carnuri sanatoase in detrimentul celor cu continut ridicat de grasimi. Aici putem aminti si puiul si curcanul. Planul este de a limita carnea rosie la un minim saptamanal, deoarece excesul de carne rosie este asociat cu un risc mai mare de diabet, infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Pregateste o cina asa cum ar face Shakira!

  • File de somon la gratar.
  • Salata de spanac, rosii, castraveti si avocado.
  • Ulei de masline usor si dressing de lamaie.

In ciuda disciplinei sale, Shakira recunoaste si importanta de a se rasfata ocazional. Acestea includ cotlete de porc si ciocolata neagra neindulcita. Aceste mici recompense adauga o nota de placere dietei sale, ramanand in acelasi timp in limitele sanatoase.

De asemenea, artista a marturisit ca exista un fel de mancare din Columbia natala care o pasioneaza: mojarra prajita cu patacones. Este vorba despre un peste de apa dulce, insotit de felii de banane prajite. Acesta se poate servi si cu orez.
Pentru a se mentine forma, Shakira combina dansul cu exercitii de forta si rezistenta cardiovasculara.

Prin stilul sau de viata demonstreaza ca o dieta simpla, bazata pe ingrediente naturale si hranitoare, poate fi cheia pentru mentinerea unei siluete sanatoase.

Inspira-te de abordarea ei si fa alegeri alimentare inteligente pentru a-ti pastra sanatatea!

Citeste si: Orez rosu, beneficii uimitoare pentru sanatate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.