Home Sanatate De ce sa-ti cumperi o saltea de pat cu ioni de argint?

De ce sa-ti cumperi o saltea de pat cu ioni de argint?

1128
SHARE
saltea de pat cu ioni de argint

Argintul este cunoscut din vremea lui Hipocrate pentru prevenirea si tratarea a diferite afectiuni. Familiile de aristocrati foloseau farfurii de argint, ustensile si recipiente de baut din argint pentru a se trata de ciuma. Odata cu trecerea anilor, modurile de intrebuintare ale argintului s-au inmultit. De exemplu, fizicienii il foloseau ca antibiotic.

In prezent, argintul este creditat de catre utilizatori ca fiind combatantul a peste 650 de afectiuni, printre care artrita, cancer, afectiuni gastro-intestinale, virusuri ori infectii bacteriene. Atomii de argint, cunoscuti sub numele de ioni de argint, sunt utilizati astazi pe scara larga pentru efectul lor anti-microbian, anti-fungic, anti-bacterian si anti-parazitar.  Un studiu efectuat de catre un grup de institutii a confirmat faptul ca ionii de argint reduc numarul de celule Staphylococcus aureus si Escherichia coli (E-coli).

vacante perfecte

Ionii de argint sunt folositi si in scopuri nemedicale, precum: garniturile „nanosilver„ pentru masini de spalat, frigidere, scaune de toaleta ori fibre de ioni de argint pentru salteaua de pat. In acest ultim exemplu, fibrele de argint din cadrul saltelei emana ioni de argint ce impiedica dezvoltarea larvelor de acarieni si elimina mirosul de transpiratie de pe textile. Acesti ioni de argint protejeaza si epiderma, oferind prospetime pe parcursul intregii nopti.

Citeste si: Cum alegi un fotoliu potrivit pentru sufragerie?

Una dintre cele mai apreciate tehnologii cu ioni de argint pentru saltele este tehnologia Argentum+.  Aceasta a primit, in anul 2011, premiul INTERZIUM pentru managementul eficient al umiditatii prin intermediul finisajului pe baza de ioni de argint. Materialul textil tratat cu Argentum+ contine capsule ce emit ioni de argint cu proprietati antibacteriene. Salteaua de pat ramane uscata pe tot parcursul noptii, atingerea este placuta, iar echilibrul natural al pielii nu este afectat.

Una dintre cele mai apreciate saltele de pat cu ioni de argint este salteaua Silver Memory. Aceasta saltea de pat este destinata persoanelor ce doresc sa ofere suportul adecvat coloanei vertebrale, dar si protectie deosebita impotriva bacteriilor si acarienilor. Confortul este asigurat de stratul de spuma de memorie ce elimina punctele de presiune. In acelasi timp, husa de acoperire a saltelei, din textil Chablis cu tratare Argentum+, previne aparitia alergiilor si protejeaza pielea.

Articol realizat in parteneriat cu www.saltele-online.ro

Site-ul Saltele-Online.ro face parte din grupul Mobshop.ro, dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.