Home Lifestyle 3 muzee mai putin cunoscute din Bucuresti, pe care merita sa le...

3 muzee mai putin cunoscute din Bucuresti, pe care merita sa le vizitezi

2276
SHARE
Muzeul de Arta Populara Minovici
(C) https://bucurestiulmeudrag.ro

Ceea ce lipseste Bucurestilor (si Romaniei, in general), dincolo de o infrastructura bine pusa la punct, este o strategie de promovare turistica si o educatie culturala a populatiei. Caci Bucuresti este un oras fantastic, daca reusesti sa-l descoperi in profunzime.

Sigur ca este mai usor sa ne oprim cu prietenii la prima cafenea care ne iese in cale, in loc sa purtam cu ei o discutie despre arta sau cultura chiar sub acoperisul unui muzeu. Diferenta este ca vizita la muzeu te innobileaza cu adevarat. Si daca nu stii prea multe despre arta si cultura, chiar aceasta vizita la muzeu te-ar putea inzestra cu cateva informatii noi. Te provocam sa descoperi Bucurestii, sa-ti cunosti orasul, sa-ti cunosti tara.

vacante perfecte

In articolul de fata iti propunem spre vizitare 3 muzee mai putin cunoscute din Bucuresti, dar pe care noi le-am descoperit si ne simtim datori sa-ti povestim despre ele. Mergi, viziteaza Bucurestii, pentru ca merita!

Daruieste 1 ora din timpul tau, pentru a vizita un muzeu!

Iata ce muzee din Bucuresti iti propunem:

  1. Muzeul de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici – sigur l-ai zarit in drumul tau spre marile centre comerciale din zona Baneasa. Situat in zona Fantanei Miorita, chiar pe partea stanga cum mergi spre iesirea din Bucuresti (spre Baneasa), Muzeul de Arta Populara Dr. Minovici este o bijuterie. Ridicat in 1905, muzeul reprezinta „prima casa in stil popular romanesc„ si primul muzeu independent al Bucurestilor. Vei regasi aici colectii de tesaturi, ceramica si icoane pe sticla, dar si prima capela construita in bolti cu chenare (chiar in interiorul muzeului), asa cum se intalneau in vechile asezari feudale. Simbolul pe care il vei regasi peste tot in cadrul muzeului este „rozeta„, simbolul solar dacic.
  2. Muzeul Theodor Aman – situat in centrul Bucurestilor, pe Strada CA Rosetti (vis-a-vis de Galeriile Artmark), muzeul Theodor Aman este grandios prin modul in care acesta este amenajat. Pictura murala din prima incapere, vitraliile, tamplaria sculptata, lambriurile si mobilierul reprezinta viziunea pictorului. Deschis in 1908, Muzeul Theodor Aman pastreaza vie perioada Belle Epoque. Ceea ce creeaza senzatia de miscare continua, de viata, sunt picturile ce prezinta traiul oamenilor epocii, plimbarile doamnelor in gradina, baile turcesti (pe care pictorul le-a surprins in mai multe tablouri), dar si tablourile cu flori ce par atat de reale. Nu este muzeu mare, dar este interesant de observat stilul personal al artistului in amenajarea lui, pe langa colectia de picturi si gravuri semnate de Aman.

    Muzeul Theodor Aman
    (C) Cristian Oprea – NOaptea Muzeelor
  3. Muzeul Zambaccian – In Piata Dorobanti, pe Strada Muzeul Zambaccian, se afla muzeul Zambaccian, o filiala a MNAR. Interiorul muzeului este spectaculos, iar colectia include tablouri ale unor artisti romani cunoscuti, precum Nicoale Grigorescu, Iosif Iser, Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, dar si picturi semnate de Pablo Picasso, Renoir sau Cezanne. Este un muzeu bogat din punct de vedere artistic, toti peretii sunt, practic, acoperiti cu lucrari deosebite. Muzeul Zambaccian

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.