Home Sanatate Cele mai bune 6 remedii pentru calmarea durerilor de dinti

Cele mai bune 6 remedii pentru calmarea durerilor de dinti

3944
SHARE
dureri de dinti

Pe langa faptul ca ne ajuta in calmarea durerilor de dinti, ceaiul de menta si cel de cimbru sunt, de asemenea, utile in eliminarea bacteriilor bucale si in completarea periajului dentar. 

Durerea de dinti este extrem de inconfortabila si cu totii ne confruntam cu ea cel putin o data in viata. Durerea de dinti apare ca urmare a unei infectii bucale, dar se produce si ca urmare a inflamatiei gingiilor sau cresterea unui molar nou.

vacante perfecte

Aceasta durere severa si pulsanta poate dura de la cateva ore pana la cateva zile, in functie de cauza care a generat-o. Uneori, durerea de dinti este insotita de migrene, febra si durere la nivelul urechii, disconforturi ce pot fi evitate daca durerea este tratata in timp util.

Din fericire, pe langa analgezicele conventionale, exista remedii naturale care diminueaza durerile de dinti, fara a provoca reactii nedorite. In acest articol iti vom impartasi 6 remedii naturale pentru combaterea durerilor de dinti.

  1. Ceaiul de menta – Clatirea gurii cu ceai de menta are efect analgezic si sedativ, scazand intensitatea durerii de dinti.

Menta are efect antibacterian si previne aparitia infectiilor bucale.

Adauga o lingurita de menta intr-o cana cu apa clocotita si las-o la infuzat 4-5 minute. Lasa infuzia sa se raceasca si apoi fa gargara cu timp de 2-3 minute. Repeta acest procedeu de 2-3 ori pe zi.

2. Peroxidul de hidrogen – acest produs are proprietati antibiotice si ajuta la ameliorarea infectiilor care provoaca durerea de dinti.

Aplicarea peroxidului de hidrogen are efect similar cu cel al clatirilor conventionale, mentinand gura curata, fara a-i modifica PH-ul.

Dilueaza doua lingur de peroxid de hidrogen 3% (20 ml) in 125 ml de apa calda si fa gargara de doua, trei ori pe zi.

3. Turmeric – puterea antiseptica a turmericului il face o solutie eficienta impotriva problemelor care afecteaza dintii.

Aceste condiment are o putere antiinflamatoare, creand o bariera impotriva infectiilor si durerilor de dinti.

Prepara o crema dintr-o lingura de turmeric si doua linguri de apa calduta si maseaza zonele afectate. Lasa sa actioneze 10 minute si apoi clateste.

Repeta acest procedeu de 2 ori pe zi.

4. Ceai de cimbru – concentreaza efecte antiseptice si antiinflamatorii care ajuta la calmarea durerilor de dinti.

Clatirea gurii cu acest ceai incetineste inmultirea bacteriilor si completeaza efectele periajului obisnuit.

Toarna o lingurita de cimbru intr-o cana cu apa fiarta, lasa la infuzat cateva minute si apoi lasa sa se raceasca. Fa gargara cu acest ceai dupa fiecare periaj.

5. Suc de lamaie – acesta regleaza Ph-ul salivei si ajuta la curatarea gurii, evitand astfel infectiile si durerile.

Adauga sucul de la o lamaie intr-o ceasca cu apa si fa spalaturi de 2-3 ori pe zi.

6. Ceai negru – puterea analgezica si antiinflamatoare a ceaiului negru poate facilita ameliorarea durerii dentare si a gingiilor.

Acest ingredient elimina bacteriile si neutralizeaza mirosurile neplacute.

Toarna o lingurita de ceai negru intr-o cana cu apa clocotita si lasa la infuzat 15 minute. Clateste gura de 2-3 ori pe zi cu aceasta infuzie.

Durerile de dinti persista? Daca, in ciuda recurgerii la aceste remedii, infectia si durerea nu se amelioreaza, consulta cat mai curand posibil medicul dentist.

Este esential sa cunosti cauza durerii de dinti, deoarece, uneori, sunt necesare tratamente profesionale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.