Home Lifestyle “Scurtcircuit”, un film despre viata, despre disperare si despre speranta

“Scurtcircuit”, un film despre viata, despre disperare si despre speranta

1391
SHARE
scurtcircuit film

Nadia Comaneci si Fundatia Nadia Comaneci sustin proiectul „Scurtcircut”, filmul inspirat din tragedia de la Maternitatea Giulesti, banii rezultati din vanzarea biletelor urmand sa fie directionati pentru dotarea maternitatilor cu incubatoare pentru copilasii nascuti prematur. Pelicula „Scurtcircuit” poate fi vizionata in cinematografe incepand cu data de 23 februarie.

Melania, o eleva de 15 ani, ramane insarcinata cu Emi, un coleg de clasa. Mamele minorilor ii despart pe cei doi indragostiti si hotarasc sa dea copilul spre adoptie. De aici inainte, firul intim al povestirii urmeaza un scenariu tulburator. Prin intermediul unui functionar abil, cele doua mame gasesc „cadrul legal” pentru vanzarea bebelusului unei familii de romani stabiliti in strainatate. Hazardul loveste insa din nou. La doar o zi dupa nasterea prematura a Melaniei, salonul de terapie intensiva unde fusese trimis bebelusul este mistuit de flacari…

vacante perfecte

„Scurtcircuit” este un film bazat pe fapte si intamplari reale, care au avut loc in august 2010, la Maternitatea Giulesti. Atunci, in acea vara nenorocita, aripile a sase ingerasi au fost retezate brutal, alti cinci copilasi ramanand traumatizati pe viata dupa ce o instalatie improvizata a provocat un incendiu mortal.

In incercarea de a corecta aceste carente, de a sterge, cat de cat, lipsurile si deficientele din spitalele romanesti, echipa care a realizat filmul „Scurtcircuit” a hotarat ca profitul obtinut din vanzarea biletelor in cinematografe sa fie utilizate pentru achizitionarea de incubatoare pentru copiii nascuti prematur.

Multi spun ca «Scurtcircuit» este un film despre tragedia de la Maternitatea Giulesti si au dreptate, dar nu 100%.

«Scurtcircuit» vorbeste despre viata reala, despre disperare si despre speranta.

Dar mai ales despre speranta. Si despre ce putem face noi ca ea sa nu moara. Va rog, pe aceasta cale, sa oferim o sansa copiilor nascuti prematur! Mergeti la film!”, spune Nadia Comaneci.

Pentru realizarea de exceptie, „Scurtcircuit” a primit „The Outstanding Artistic Achievement”, in cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A. De altfel, acesta a fost si primul film romanesc din toate timpurile selectat in competitia oficiala a acestui festival.

„Scurtcircuit, in regia lui Catalin Saizescu, va intra in cinematografe din 23 februarie.

Fondurile incasate din vanzarea biletelor in cinematografele din Romania vor fi gestionate de Fundatia Nadia Comaneci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.