Home Lifestyle Strategii eficiente ca sa-ti controlezi nervii

Strategii eficiente ca sa-ti controlezi nervii

2136
SHARE
cum iti controlezi nervii

Esti nervoasa? Ti-au transpirat palmele? Inima iti bate mai repede? Tremuri? Starile de nervozitate apar adesea in timp ce gandesti la ce nu trebuie, la ceea ce ar putea merge prost, la ceea ce ar putea gandi oamenii sau la ceva de care iti este teama. Pot aparea si atunci cand iti aduci aminte de greseli si esecuri. Hai sa-ti prezint cateva strategii eficiente ca sa-ti controlezi nervii:

  1. Respira adanc si incearca sa te relaxezi.
  2. Apoi gandeste-te clar de ce esti nervos. De ce te temi? Aceste temeri sunt justificate? Aceste temeri sunt reale sau doar iti imaginezi? Este important sa constientizezi care dintre temeri sunt reale si care imaginare.
  3. Schimba perspectiva si vei obtine o viziune diferita. Cum ai putea vedea altfel aceasta situatie? De exemplu, daca ai avea emotii in locul nervilor. Sau curiozitate.
  4. Nu-ti mai imagina un scenariu rau. Care e cel mai rau lucru care s-ar putea intampla? Ia in calcul si posibilitatea ca orice lucru rau ar putea avea si o parte buna. Ar putea fi o experienta excelenta din care sa inveti ceva important si valoros. Fiecare experienta prin care treci poate fi o oportunitate de invatare, iar in cazul in care a aparut cel mai rau scenariu, atunci cel putin te-ai pregatit mental pentru asta.
  5. Transforma gandurile negative in ganduri pozitive. Daca te gandesti ca nu poti sa faci asta sau ca nu esti destul de bun, gandeste fix invers: Sunt cel mai bun; Pot sa ma descurc cu asta; Voi reusi; Sunt calm… etc.
  6. Apeleaza la imagini vizuale. Imagineaza-ti ca evenimentul/intalnirea/interviul din cauza caruia esti nervos este cel mai interesant eveniment posibil. Fii increzator si concentreaza-te pe ceea ce se intampla in jurul tau si pe ceea ce ai de facut. Daca, de exemplu, esti nervos fiindca trebuie sa vorbesti la un eveniment sau la o intalnire importanta, gandeste-te ca faci o conversatie amuzanta si interesanta care va binedispune pe toata lumea. Ai sa vezi ca ai sa te simti altfel, o alta persoana.
  7. Accepta-te asa cum esti. Nu te judeca prea aspru. Nimeni nu-i perfect, iar a gresi este omeneste. Gandeste-te ca s-ar putea sa ai asteptari mult prea mari de la tine fata de ce este necesar in realitate. Ai senzatia ca toata lumea te priveste intr-un anumit fel sau te judeca? Nimic mai fals.
  8. Alearga! Mentinerea unui stil de viata activ este cruciala pentru un corp si o minte sanatoasa. Alergarea sau orice alta activitate sportiva vor reduce stresul si tensiunea.
  9. Un somn bun reduce starile de nervozitate. Dormi 7-8 ore pe noapte. Lipsa somnului si oboseala iti vor compromite capacitatea de a face fata situatiilor stresante. Eventual bea seara, inainte de culcare, un ceai din radacina de valeriana – are efect calmant.
  10. Cand arati minunat, te simti minunat. Contrar proverbului, uneori si haina il face pe om. Cand ai incredere in propria persoana, atunci nu ai de ce sa fii nervos, totul va fi bine.

Surse folosite:

vacante perfecte

http://www.wikihow.com/Deal-with-Being-Nervous 

https://www.pickthebrain.com/blog/6-ways-to-destroy-nervousness/

http://blog.iqmatrix.com/overcome-nerves

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.