Home Lifestyle Mostenitoarea imperiului L’Oreal, Liliane Bettencourt, a murit la 94 de ani

Mostenitoarea imperiului L’Oreal, Liliane Bettencourt, a murit la 94 de ani

1450
SHARE
liliane bettencourt l oreal
Liliane Bettencourt. Foto: L'Oréal

Ultimii ani ai lui Liliane Bettencourt au fost marcati de boala si lupta continua pentru fabuloasa mostenire. Liliane, mostenitoarea imperiului L’Oreal si cea mai bogata femeie din lume, conform cifrelor publicate de revista Forbes, s-a stins din viata pe 21 septembrie 2017. Aceasta ar fi implinit luna viitoare, pe 21 octombrie, varsta de 95 de ani.

Anuntul a fost facut de fiica sa printr-un comunicat. Ultimii ai ai lui Liliane Bettencourt nu au fost inconjurati de pace, din cauza bolii, a problemelor familiale si a nenumaratelor procese juridice.

vacante perfecte

Complicatiile au aparut o data cu avansarea bolii de care suferea, Alzheimer, de pe urma careia au profitat administratori, angajati, prieteni si familie. Unul dintre cazurile cele mai cunoscute este cel al fotografului Francois-Marie Banier, prieten intim al Lilianei. Banier a fost acuzat de Francoise-Bettencourt-Meyers, fata Lilianei, ca ar fi sustras 1000 de milioane de euro, profitand de starea deteriorata de sanatate a mamei sale. Litigiul a durat mai bine de 10 ani si s-a incheiat cu condamnarea lui Banier.

Inclusiv fostului presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, i-a fost imputat abuzul asupra fragilitatii lui Liliane Bettencourt, pentru a obtine finantare pentru prezidentialele din 2007. Intr-un final a fost exonerat.

Bettencourt a mostenit L’Oreal (desi niciodata nu a condus compania) la moartea tatalui sau, Eugene Schueller, cel care a fondat compania in anul 1907. Aceasta a fost singura lui fiica.

Pana in 1974 Liliane a pastrat toate actiunile companiei, an in care a dat 46.3% din companie in schimbul a 3% din compania Nestle. Afacerea nu a fost una profitabila. La vremea aceea, Nestle valora de 3 ori mai mult decat L’Oreal, dar, in anii 1990, aceasta din urma a ajuns sa valoreze de doua ori mai mult decat Nestle. In prezent, situatia este mai mult interesanta, avand in vedere ca acordul prin care Nestle nu isi va mari mari pachetul de 23% expira in martie 2018.

Afacerea L’Oreal a fost in anul 2016 de €25.8 miliarde.

Surse folosite: http://www.mujeresaseguir.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.