Home Lifestyle Idei de aperitive gustoase care merg bine cu un vin ecologic

Idei de aperitive gustoase care merg bine cu un vin ecologic

293
SHARE
aperitive gustari vin ecologic

Aperitivele și așa-numitele „finger foods„ sunt o modalitate excelentă să-ți întâmpini invitații la o cină, o petrecere, un picnic ori un dineu. În plus, se însoțesc perfect cu vinul. Există atât de multe combinații de gusturi, arome și texturi încât nu ai cum să nu găsești o formulă potrivită ocaziei și vinurilor pe care le propui invitaților.

Între preparatele populare care se regăsesc într-un platou aperitiv se numără: brânza maturată (tare, semi-tare, moale), brânza de capră, nuci, struguri, fructe confiate, măsline, hummus, ouă umplute, pui crispy, chips-uri, grisine, prosciutto, jamon serrano, bruschette cu variate topping-uri, bărcuțe cu cremă de brânză, smochine, covrigei, sticks-uri de legume, sushi, aripioare picante, rulade cu carne, ciuperci umplute, etc..

vacante perfecte

De altfel, ne propunem chiar în acest articol să-ți oferim câteva idei de aperitive savuroase care merg excelent cu vinurile ecologice Vifrana. Iată care sunt acestea:

  • Platou cu brânzeturi și carne rece – dacă vei avea pe masă vin roșu, brânzeturile tari (Pecorino, Parmesan, Cheddar sau Gran Padano) și semi-tari (Gouda, Gruyère sau Provolone) trebuie să se regăsească pe platoul tău. Taie-le în cubulețe, felii sau fâșii subțiri și intercalează-le cu nuci, smochine confiate sau proaspete, roșii uscate și struguri negri! La un astfel de platou poți alege Bob cu Bob sau Symposion din soiul Cabernet Sauvignon. Mai mult, poți adăuga felii de prosciutto sau jamon serrano, ca să diversifici întreaga combinație. Pentru irezistibila brânză cu mucegai nobil, Patrician Cabernet Sauvignon e alegerea ideală. Acesta se asociază bine cu notele blânde ale Gorgonzola sau Fourme d’Ambert.
  • Platou cu brânză de capră – „cheese board„-ul nu este singura modalitate de a servi brânzeturile. Creează pe un tocător mini-aperitive din pâine ori biscuiți, acoperite cu brânză de capră presărată cu ierburi. Lângă acestea vor merge perfect câteva roșii cherry tăiate în două, sticks-uri din morcovi, dar și câteva grisine cu susan. Cu acest platou se potrivesc vinurile albe, iar sauvignon blanc e soiul cel mai potrivit, grație notelor ierboase și fructate.  Alege sortimentul preferat de vin alb de pe: https://vifrana.com/categorie/vin-alb/!

Citește și: Condiții optime de păstrare a vinului preferat

  • Platou cu hummus și legume – legumele proaspete tăiate felii, precum ardeiul gras și morcovii, sunt întotdeauna alegeri delicioase care asigură o mulțime de arome vibrante și texturi interesante. Asociate cu hummus, acestea sunt o opțiune sănătoasă și, cu siguranță, una dintre favorite. Pe lângă hummus, ardei și morcovi, adaugă și castraveți, roșii cherry și câteva frunze de busuioc. Un astfel de platou se asociază bine cu numeroase tipuri de vin alb, inclusiv cu cele rosé, precum Bob cu Bob Pinot Noir Rosé.
  • Bruschette asortate –   bruchette cu roșii, usturoi și busuioc, bruschette cu cremă de brânză și ierburi, bruschette cu ton și lămâie, bruschette cu pastă de măsline, bruschette cu anșoa și capere. Iată cinci tipuri de bruschette pe care le poți combina pentru a crea un platou diversificat, potrivit cu vinuri roșii echilibrate, tinere. Symposion Syrah este o opțiune perfectă pentru un astfel de platou.

Ca regulă generală, este bine de reținut că vinurilor roșii li se potrivesc aromele mai intense, iar celor albe aromele mai delicate. De asemenea, trebuie luat în considerare și faptul că vinul nu ar trebui să acopere, din punct de vedere al intensității, aromele deliciilor culinare. Din toate ingredientele menționate, creează-ți propriul aperitiv și surprinde-ți invitații sau desfată-ți propriile simțuri!

Articol sponsorizat

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.