Home Frumusete Machiaj retro: trucuri pe care le poti aplica singura

Machiaj retro: trucuri pe care le poti aplica singura

153
SHARE
cum realizezi un machiaj retro

Iti doresti sa recreezi machiajul vedetelor din anii ’40 – ’50? Vrei un stil pin-up? Din acest articol o sa afli cateva trucuri prin care poti crea un machiaj retro cu propriile-ti ustensile si machiaje.

Stilul retro nu ne va parasi niciodata. La petreceri tematice sau chiar in machiajul de zi cu zi, acest stil de machiaj va ramane intre preferatele femeilor. Dar atentie! Daca machiajul nu este realizat corect, look-ul tau va fi un esec. Vestea buna este ca sfaturile de mai jos te vor ajuta sa nu esuezi in realizarea machiajului.

Cele mai bune trucuri sa realizezi un machiaj retro fara sa fii o profesionista

vacante perfecte

Intr-un machiaj retro, trasaturile care ies cel mai mult in evidenta sunt ochii si buzele de un rosu purpuriu. Uite cum le poti realiza!

Protejeaza-ti fata! Nu conteaza ca vorbim de un machiaj modern, retro sau alta tendinta, primul produs pe care ar trebui sa il aplici pe fata este crema de protectie solara. Chiar si atunci cand vorbim despre un eveniment la ceas de seara. Daca nu sari peste acest truc, vei preveni aparitia ridurilor si a petelor.

Ten de portelan. Mai mult decat a fi perfect fin, tenul tau trebuie sa fie curat inainte de a aplica o crema si, dupa aceasta, o crema BB. Aceasta din urma va oferi un aspect ingrijit si natural. Daca ai urme mai pronuntate pe fata, foloseste un fond de ten lichid care se potriveste cu nuanta tenului tau. Aplica fondul de ten si pe gat si decolteu! Acest pas este important pentru uniformizarea pielii inainte de a aplica orice alt produs de machiaj.

Creeaza impact! In machiajul retro, ochii sunt un element principal. Din acest motiv, acestei zone trebuie sa ii aloci resurse pentru a o scoate in evidenta. Tonurile folosite joaca aici un rol esential. In stilul „cat line„, liniile trebuie sa fie oarecum groase, intunecate si ferme. Acest lucru va face ochii sa para mai mari.

Acorda atentie sporita coltului ochiului. In aceasta zona, conturul este mai lung si inclinat in sus. Pentru a finaliza, poti aplica un fard auriu pe pleoape, dar nu in exces.

Nu uita de gene si sprancene! Un rimel negru, rezistent la apa, este un „must„ pentru un machiaj retro. Acesta previne distrugerea machiajului, mai ales daca este cald si transpiri. Inainte de aplicarea rimelului, foloseste un ondulator de gene, care va conferi dramatism. Apoi aplica rimelul de la radacina genelor pana la varf.

Citeste si: Etape de baza pentru o rutina cosmetica eficienta

Pentru ca nu se recomanda incarcarea aspectului tenului, lasa sprancenele fara niciun produs. Curata-le de excesul de fond de ten, piaptana-le si lasa-le naturale!

Aplica pe buze un ruj rosu purpuriu! In machiajul retro, buzele rosii confera un look senzual si elegant in acelasi timp. Buzele sunt cheia in machiajul retro. Daca rosu nu ti se potriveste, alege o nuanta piersica si lasa ochii sa ramana in centrul atentiei. Pentru ca aplicarea rujului sa reziste mai mult, poti aplica putin corector inainte.

Iti place fardul de obraz. Si in machiajul retro il poti aplica, dar nu in exces.

Inspiratie in machiajul retro poti cauta si la vedetele care l-au ales pentru aparitiile lor publice. Katy Perry, Christina Aguilera si Dita Von Teese sunt exemple actuale ale stilului pin-up, stil ce se caracterizeaza prin „linia pisicii” si buzele purpurii.

Actrite precum Penelope Cruz si Natalie Portman au optat si ele pentru machiajul anilor ’50 in diverse ocazii. Si asta pentru ca acest machiaj scoate in evidenta trasaturile si creeaza impact.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.