Home Frumusete Cum poti folosi carbunele activ ca remediu pentru sanatate si frumusete?

Cum poti folosi carbunele activ ca remediu pentru sanatate si frumusete?

2556
SHARE
carbune activ

Carbunele activ este obtinut prin carbonizarea lemnului, la temperaturi de peste 400 de grade Celsius, in lipsa aerului. Cele mai populare tipuri de lemn din care se obtine carbunele activ sunt: lemnul de mesteacan, lemnul de salcie sau cochilia nucii de cocos.

Acest tip de carbune are puterea de a absorbi si elimina substantele toxice din corpul uman. Fie ca vorbim despre metale grele, medicamente, aditivi alimentari, substante chimice, carbunele activ le poate elimina din corp prin intermediul ficatului, rinichilor sau intestinului. Virtutile carbunelui activ sunt numeroase, acesta fiind un bun remediu atat in domeniul frumusetii, dar mai ales al sanatatii.

Utilizarea de carbune activ pentru sanatate: 

  • gastroenterita sau alte tulburari care cauzeaza diaree si varsaturi
  • gaze intestinale
  • mahmureala
  • reflux biliar
vacante perfecte

Desi este extrem de eficient, carbunele activ este recomandat pentru utilizare punctuala, nu continua.

Ca efect secundar, acesta poate cauza aparitia constipatiei. Astfel, cei care sufera de constipatie, ar trebui sa evite sa consume carbune activ.

Citeste si: 8 factori care favorizeaza aparitia constipatiei

Utilizarea de carbune activ pentru tratamente de infrumusetare

Exfoliant corporal

Datorita texturii brute si puterii sale de absorbtie, carbunele activ este un bun exfoliant pentru fata si corp.

Acesta ajuta la eliminarea celulelor moarte care se acumuleaza in straturile superficiale ale pielii. Exfolierea este recomandata a se efectua in timpului dusului, dupa ce ati aplicat o crema hidratanta.

Masca faciala

Acnee, puncte negre, pori deschisi..carbunele activ este ideal pentru a trata impuritatile din piele si pentru a echilibra productia de sebum.

In functie de tipul de ten, poti folosi urmatoarele masti faciale:

  • pentru tenul uscat: carbune activ cu ulei de cocos
  • pentru ten sensibil: carbune activ cu aloe vera si iaurt
  • pentru ten gras: carbune activ cu suc de lamaie
  • pentru ten matur: carbune activ cu ulei de masline

De asemenea, pentru tenul acneic, dar si pentru alte tipuri de ten, poti opta pentru masca reparatoare cu argila rosie si carbune activ de la Nympheum. Aceasta masca se aplica seara, pe tenul uscat, cu ajutorul unei pensule si se lasa sa actioneze pana la uscarea completa a acesteia. Masca se curata cu apa calda si sapun, dupa care se hidrateaza tenul cu o crema adecvata.

Atunci cand iti pregatesti tu o masca pentru fata, poti adauga si cateva picaturi de ulei esential de lavanda, menta, scortisoara, lamaie sau portocala.

Pasta pentru albirea dintilor cu carbune activ

Carbunele activ are un efect puternic de curatare si albire, dar nu este recomandata utilizarea zilnica a acestuia sau a produsului pe baza de carbune activ.

Atunci cand alegi un produs pe baza de carbune activ, pentru curatarea dintilor, trebuie sa acorzi atentie din ce tip de lemn este obtinut acesta si daca este activ.

Daca il foloseste ca remediu pentru ameliorarea unui disconfort, exista capsule de carbune activ, pe care le poti administra cu un ceai din plante medicinale.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.