Home Frumusete Machiaj hipoalergenic: ce beneficii aduce pielii?

Machiaj hipoalergenic: ce beneficii aduce pielii?

150
SHARE
machiaj hipoalergenic ce este

Machiajul hipoalergenic este cautat de persoanele care au pielea sensibila sau care au manifestat reactii la produsele care nu poarta aceasta eticheta. Aceste concenpt este, insa, extrem de general si, in practica, nu este reglementat. Multe dintre cele mai bune marci de cosmetice au linii de acest tip. Dar in ce masura isi respecta ceea ce promit?

Cand produsul de machiaj hipoalergenic este autentic, el ofera beneficii importante pentru persoanele cu pielea delicata. In acest tip de produse, componentele cu potentiale riscuri de a provoca iritatii sau alergii sunt eliminate sau reduse.

Ce este machiajul hipoalergenic?

vacante perfecte

Machiajul hipoalergenic include produsele cosmetice care, in opinia producatorilor lor, contin substante mai putin iritante sau potential alergice decat produsele de machiaj uzuale.

Multe cosmetice de pe piata sunt realizate cu diferite componente, cum ar fi pigmenti, emulgatori, metale, rasini, conservanti, minerale si parfumuri. Persoanele cu piele sensibila reactioneaza negativ la unul sau mai multe dintre aceste ingrediente. In astfel de cazuri apar: inflamatie, mancarime, roseata, eczeme si lacrimare. Pe scurt, exista o iritatie care devine severa.

Producatorii de machiaje hipoalergenic reduc sau elimina componentele care provoaca cele mai multe aceste probleme. In special, una sau mai multe dintre urmatoarele: alcool, petrol, ftalati, sulfati, aluminiu, parfumuri, parabeni, dietanolamina, polietilen glicol, coloranti sintetici.

Citeste si: Ce este uleiul uscat si cum se foloseste?

De ce sa folosesti machiaje hipoalergenice?

Machiajul hipoalergenic este creat pentru pielea sensibila, predispusa la acnee sau cu cicatrici. De asemenea, este potrivit pentru persoanele alergice la oricare dintre componentele produselor cosmetice conventionale.
Este important de retinut ca niciunul dintre aceste produse cosmetice hipoalergenice nu este 100% neutru. Chiar si asa, ele reduc riscul de iritatii sau reactii alergice.

Ar trebui sa fii extrem de atenta mai ales la utilizarea produselor pentru ochi si buze. Acestea includ creioane, pudre de fixare, iluminatoare, rimel etc. Asigura-te ca acestea nu contin niciun tip de metal greu.

Alegerea machiajului hipoalergenic potrivit

Cel mai bun mod de verificare daca un produs este potrivit pentru pielea delicata sau sensibila este prin examinarea atenta a etichetei. Este important sa vezi daca acesta contine componente care pot provoca iritatii si in ce proportie.

In mod ideal, daca te-ai mai confruntat cu reactii alergice la produsele cosmetice ar trebui sa stii clar ce element sau ingredient ti-a produs acest efect. Daca nu stii, trebuie sa iei in considerare intreaga lista de ingrediente riscante. Asigura-te ca folosesti un machiaj care sa nu contina acele ingrediente daunatoare sau sa le aiba doar intr-o proportie minima.

Produsele realizate din substante naturale, precum aloe vera sau uleiul de migdale, sunt mai aproape de machiajul hipoalergenic. Ele sunt, de obicei, mai putin agresive cu pielea.

Cea mai relevanta recomandare este sa citesti foarte bine eticheta inainte de a cumpara machiaj hipoalergenic. In special, trebuie sa fii prudenta atunci cand achizitionezi produse care contin urmatoarele substante in proportii mari: alcool, aluminiu, alfa hidroxiacizi, uleiuri esentiale, parfum natural sau sintetic, creme de protectie solara chimice.
Cele de mai sus sunt elementele care provoaca cel mai adesea iritatii. Important este ca, daca sunt prezente, procentul lor sa fie foarte mic in raport cu celelalte componente. Daca raportul este mare, nu vorbim despre un machiaj hipoalergenic.

Citeste si: Reguli esentiale pentru un abdomen plat

Machiajul hipoalergenic poate fi recomandat de un medic

In general, produsele de machiaj hipoalergenic sunt ceva mai scumpe decat cele uzuale. Este important de retinut ca sunt destule companii care folosesc eticheta de machiaj hipoalergenic ca argument de vanzare, dar asta nu garanteaza ca produsele sunt mai putin agresive. Prin urmare, nu trebuie sa te lasi pacalita.

Daca ai probleme cu pielea, mai ales daca acestea sunt severe, ar trebui sa consulti un dermatolog inainte de a cumpara un produs cosmetic. Un medic este capabil sa-ti recomande produse specifice care nu dauneaza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.