Home Calatorii Jurnal de croaziera (Ep. 1): Cum am decis sa plec in croaziera...

Jurnal de croaziera (Ep. 1): Cum am decis sa plec in croaziera și ce itinerariu am ales?

16
SHARE
croaziera norvegia

Vacanta pe un vas de croaziera. De ce? Mi s-a infiripat in minte ideea unei croaziere dupa ce am tot vazut prin mediul online itinerarii care mai de care mai ispititoare, unele pe Mediterana, altele pe Tireniana si chiar prin Caraibe. Mi-am zis „ok, as incerca o astfel de experienta, dar as dori ceva mai aproape „de casa„„.

Marturisesc ca am ceva emotii cand ma gandesc ca trebuie sa petrec ore multe in largul marii pana sa pun piciorul pe pamant, asa ca varianta de a pleca prin Caraibe a picat din start. Odata ce am decis ca trebuie sa fie o croaziera in zona Europei, m-am intrebat ce as vrea sa vad si in ce destinatii mi-ar fi mai greu sa ajung pe alta cale?

vacante perfecte

Italia, Spania, Malta, Grecia sunt, totusi, destul de accesibile, iar la ce aspir sa vad sunt cateva orasele in Norvegia. Imi doresc sa descopar mai mult aceasta tara, locul unde traiesc unii dintre cei mai fericiti oameni din lume. Asadar, Norvegia sa fie!

Ce itinerariu de croaziera am ales?

Stiam deja ca agentia Perfect Tour ofera vacante pe vase de croaziera si am intrebat de un itinerariu in Norvegia in sezonul (cat de cat) cald. Cu ajutorul lor am ales o croaziera de 7 nopti pe Costa Diadema, cu itinerariul: Kiel (Germania) – Copenhaga (Danemarca), un oras pe care l-am mai vizitat si despre care am scris aici mai multe – Geiranger (Norvegia) – Alesund (Norvegia) – Stavanger (Norvegia) – Kiel.

Alesund, Norvegia

Itinerariul croazierei si orarul de calatorie:

Ziua 1: Kiel – imbarcare la 12:30, plecare la 20:00

Ziua 2: Copenhaga – sosire 10:00, plecare 20:00

Ziua 3: pe mare

Ziua 4: Geiranger – sosire 11:30, plecare 20:00

Ziua 5: Alesund – sosire 08:00, plecare 18:00

Ziua 6: Stavanger – sosire 10:00, plecare 20:00

Ziua 7: pe mare

Ziua 8: Kiel – sosire 08:00

Acum poate o sa te intrebi ce poti face doar cateva ore in fiecare oras? Cele trei orase din Norvegia sunt niste comunitati mici, pe care le poti parcurge la pas, poti admira fiordurile, poti sta la o cafea, te imbibi putin cu aerul locului, intelegi o bucatica din viata localnicilor si e suficient sa iti iei doza de energie si sa schimbi ceva in tine. Poate sa fii mai fericit cu ceea ce ai si cu ce poti face prin puterile tale. 🙂

Durata croazierei: 7 nopti

Port imbarcare-debarcare: Kiel, Germania

Pret croaziera: 799 Euro/ persoana/ cabina interioara/ pensiune completa

Ce include mai exact costul de mai sus al croazierei: pensiune completa in restaurantul dedicat, show-uri si momente artistice ce vor fi anuntate si in Costa App, masa rezervata pentru cina inclusa in pachet (iti alegi in app, in avans, ora la care vrei sa servesti cina), acces la piscine si zonele de relaxare.

De ce am ales sa cumpar croaziera prin agentie de turism?

Pentru ca agentii de turism cunosc mult mai bine itinerariile, perioadele de calatorie si companiile care opereaza aceste croaziere. Am salvat timp pretios si am certitudinea ca, daca voi intampina vreo problema pe parcurs, am la cine sa apelez. Agentii Perfect Tour ofera asistenta pe tot parcursul calatoriei. In plus, ei mi-au creat contul online, mi-au rezervat croziera dorita si mi-au transmis datele de logare in platforma Costa App.

Acum nu trebuie decat sa intru in aplicatie si gasesc toate informatiile necesare (rezervare, cabina, orele de imbarcare-debarcare, restaurante, activitati la bord, excursii la sol, etc.). Despre ce o sa experimentez propriu zis la bord, am sa povestesc in episoadele urmatoare din Jurnal de croaziera, asa ca ramai aproape.

Ce alte costuri mai sunt?

Exista un cost de service de 11 euro/zi/persoana la bordul navei.

Internetul se plateste separat, iar un abonament full este 105 Euro pentru toata perioada croazierei. Ma gandesc daca iau un astfel de pachet sau aleg ceva mai mic, sa ma deconectez de la lumea digitala.

Bilet avion: am ales sa aterizez in Hamburg, orasul cel mai apropiat de Kiel. Important de mentionat ca am luat biletul astfel incat sa ajung cu 1 zi inainte de imbarcare si sa plec cu 1 zi dupa debarcare, ca sa nu alerg dupa autobuze prin Germania ori sa intru in panica daca avionul are intarziere.

Pret bilet avion dus-intors: aprox. 250 euro/ persoana.

Cazare: pentru ca am luat bilet de avion cu o zi inainte de imbarcare si cu o zi dupa debarcare, am decis ca in seara dinaintea imbarcarii sa stau in Hamburg (1 noapte de cazare la Park Hotel am Berliner Tor in Hamburg: 98 eur/ camera dubla, fara mic dejun), iar in seara debarcarii sa stau in Kiel (1 noapte de cazare la Steigenberger Conti Hansa în Kiel: 108 eur/ camera dubla, fara mic dejun).

Pentru biletul de avion si cazare am apelat tot la agentii Perfect Tour si in numai 2 zile aveam totul rezervat (bilet de avion WizzAir si cazare la cele doua hoteluri pe care mi le-am ales dintr-o lista oferita de agentie: Steigenberger Conti Hansa – Kiel si Park Hotel am Berliner Tor– Hamburg)

Transferul din Hamburg in Kiel si viceversa il achizitionez individual, mai aproape de data calatoriei (16 mai 2024). Exista optiuni de tren si autobuz, ambele fac in jur de 1 ora jumate, fiind vorba de o distanta de aproximativ 100 km intre cele doua orase. (actualizez informatia dupa achizitia biletelor)

Nava de croaziera Costa Diadema

O sa vorbesc in urmatoarele episoade despre nava de croaziera Costa Diadema, despre experienta la bord si ce am facut mai exact in fiecare dintre orasele vizitate. Ramai aproape si acceseaza din cand in cand si „Jurnalul de croaziera„.

In incheierea acestui episod, iti las si pagina celor de la Perfect Tour, unde vei gasi o multime de croaziere cu destinatii incantatoare: https://www.perfect-tour.ro/categorii-oferte/croaziere/. Iar daca vrei sa primesti o oferta personalizata, adresa pe care am solicitat si eu este rezervari@perfectjourney.ro.

Cu drag,

Dorina

Editor Kaila.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.