Home Calatorii Top 5 cele mai frumoase plaje din Antalya

Top 5 cele mai frumoase plaje din Antalya

53
SHARE
Plaje antalya

Antalya a fost locuita inca din perioada preistorica. In antichitate, aceasta zona a fost locuita de diverse popoare, inclusiv licienii, care au construit in aceasta regiune orase si fortificatii. Unul dintre cele mai cunoscute situri liciene este orasul antic Termessos, situat in apropierea Antalyei.

Sub dominatia romana, Antalya a devenit parte a provinciei romane Lycia et Pamphylia. In aceasta perioada, romanii au construit numeroase cladiri si au dezvoltat orasul. O parte din vestigiile romane pot fi inca vizitate in oras, cum ar fi Poarta Adriana si teatrul antic. Dupa perioada romana, Antalya a intrat sub stapanirea bizantina. In aceasta perioada, orasul a suferit schimbari semnificative in ceea ce priveste structurile si influentele culturale.

vacante perfecte

In secolul al XIII-lea, Antalya a fost cucerita de catre selgiucizi. Mai tarziu, in secolul al XV-lea, a intrat sub stapanirea Imperiului Otoman, odata cu cucerirea Constantinopolului.

In perioada moderna, Antalya a facut parte din Imperiul Otoman pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial, cand a devenit parte a Republicii Turcia.

Astfel, istoria Antalyei reflecta un amestec fascinant de culturi si influente, iar mostenirea sa istorica se regaseste in numeroasele situri arheologice si monumente din zona.

In Romania, Antalya este cunoscuta cel mai bine pentru resorturile sale spectaculoase si a plajelor cu nisip fin. Fiind o destinatie predominant estivala, ne-am gandit sa-ti spunem care sunt cinci dintre cele mai frumoase plaje din Antalya.

Care sunt cinci dintre cele mai frumoase plaje din Antalya?

Plaja Konyaalti: Aceasta plaja urbana se intinde pe o distanta considerabila, aproximativ 8 km, si este renumita pentru nisipul fin si apele limpezi. Este situata in apropiere de centrul orasului Antalya si ofera facilitati excelente, inclusiv restaurante, baruri si sporturi nautice.

Plaja Lara: Aceasta este cunoscuta pentru nisipul sau auriu si pentru hotelurile de lux care se afla in apropiere. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Antalya si ofera o varietate de activitati, de la plaja la parcuri acvatice si magazine. Plaja are aproximativ 12 km lungime.

Plaja Kaputas: Aceasta plaja mica si pitoreasca este ascunsa intre stanci si este accesibila printr-o scara de la marginea drumului. Apa cristalina si peisajul salbatic fac din plaja Kaputas un loc preferat pentru cei care cauta o experienta mai linistita si naturala.

Plaja Phaselis: Situata intr-o zona istorica cu ruine antice, plaja Phaselis ofera un cadru unic pentru o zi la plaja. Aici poti explora situl arheologic inainte sau dupa o zi de relaxare pe plaja, savurand frumusetea naturii si a istoriei.

Plaja Cirali: Cirali este o destinatie linistita, cu o plaja incantatoare situata intre munte si mare. Aici poti observa broastele testoase Caretta Caretta, care isi depun ouale pe plaja. Cirali este, de asemenea, cunoscuta pentru flacarile chimice naturale din Muntele Chimaera, care pot fi vazute seara.

Toate aceste plaje din Antalya ofera o varietate de experiente, de la plaje urbane cu facilitati moderne, pana la plaje mai salbatice si istorice. Fiecare dintre ele are propria sa atmosfera si farmec, oferindu-ti turistilor optiuni diverse pentru a te bucura de frumusetea litoralului turcesc.

Citeste si: 10 locuri de vizitat intr-un city break in Copenhaga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.