Home Sanatate Ce este anxietatea si cum o poti combate in mod natural?

Ce este anxietatea si cum o poti combate in mod natural?

1709
SHARE
anxietate remedii naturale

Uneori esti anxios, ingrijorat, speriat din diverse motive: banii, sanatatea, jobul, familia, ba chiar si iubirea. Alte cauze pot fi problemele tiroide, alcoolul consumat in exces, cofeina sau consumul de zahar si alimentele cu indice glicemic mare, dezechilibrul hormonal. Inima ta incepe sa bata repede, tensiunea creste, incepi sa transpiri, respiratia devine rapida, iar mintea ta isi imagineaza tot ce nu trebuie si nu mai poti scoate niciun sunet…

Anxietatea nu tine cont de varsta. Ea apare, de cele mai multe ori, din cauza faptului ca traim intr-o lume deseori haotica. Indiferent ca suferi de anxietate din motive de furie sau pentru simplul fapt ca iti faci griji, trebuie doar sa te gandesti ca medicamentele nu reprezinta o rezolvare pentru aceste probleme. Exista atatea remedii naturale pentru a combate anxietatea, de la tehnicile de controlare a mintii si, implicit, a corpului si pana la suplimentele naturiste si ceaiurile calmante, care nu cauzeaza reactii adverse precum medicamentele. Unele actioneaza imediat, altele rezolva problemele in timp.

vacante perfecte

Unii spun ca, pe de o parte, anxietatea n-ar fi rea, deoarece te face sa fii constient de pericol, te motiveaza sa fii in alerta, permanent organizat si pregatit, insa, pe de alta parte, atunci cand devine o lupta zilnica, trebuie sa actionezi inainte ca ea sa te loveasca. Daca simptomele de anxietate apar zilnic, preia controlul si incearca urmatoarele remedii:

  • Fa sport regulat. Exercitiile sunt bune pentru sanatatea fizica si emotionala. Unii cercetatori considera ca 20 de minute de sport te vor face sa te simti mai bine, deoarece, cred ei, cresterea caldurii corpului – un rezultat natural al exercitiilor fizice – ar putea modifica circuitele neuronale care controleaza functia cognitiva si starea de spirit. Altfel spus, sportul atenueaza simptomele tulburarilor de anxietate.
  • Relaxeaza-te. Stai 15 minute la soare sau plimba-te macar o jumatate de ora prin parc sau pe strazi linistite. O metoda de a creste in mod natural nivelul vitaminei D, care poate reduce simptomele tulburarilor de anxietate si ale depresiei. Un studiu a aratat ca persoanele care s-au plimbat prin padure timp de 20 de minute au avut un nivel mai scazut al hormonului de stres dupa ce au mers, fata de cei care s-au plimbat prin oras.
  • Rasul, unul dintre cele mai bune remedii. O portie zdravana de ras reduce simptomele anxietatii. Cauta pe youtube un filmulet sau o sceneta amuzanta. Razi, fiindca rasul face bine intotdeauna.
  • Alimentatia echilibrata. Mai multe studii arata ca exista o legatura intre alimentatie si anxietate. Consumarea prea multor calorii (sau prea putine) poate creste simptomele de anxietate. O alimentatie proasta poate duce, de asemenea, la cresterea in greutate, implicit la afectarea imaginii despre sine, motiv de nervozitate, neliniste, panica. Ar trebui sa consumi alimente cu vitamina B, alimente bogate in magneziu, calciu si omega3, sa eviti alimentele zaharoase si sa consumi cat mai putina cafea si alcool.
  • Terapie prin plante. Trei cesti de ceai de musetel pe zi pot face minuni atunci cand te simti nelinistit. Sau ceai de valeriana ori floarea pasiunii, toate fiind sedative naturale.
  • Terapie prin uleiuri esentiale. Uleiul esential de lavanda reduce anxietatea si ajuta la relaxarea corpului. Pune 3 picaturi de ulei de lavanda in palma, freaca pe gat, incheieturi si tample. Sau difuzeaza ulei de lavanda acasa / la job sau adauga 5-10 picaturi la apa calda din cada pentru a combate anxietatea in mod natural.
  • Alte tratamente naturale pot fi homeopatia, reflexologia si terapia prin magneti.

Surse folosite:

https://www.rd.com/health/conditions/natural-anxiety-relief/

http://www.calmclinic.com/anxiety/treatment/naturally 

https://www.everydayhealth.com/news/cheap-natural-quick-anxiety-remedies/

https://draxe.com/natural-remedies-anxiety/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.