Home Calatorii City break Lisabona: Ce să nu ratezi în capitala Portugaliei?

City break Lisabona: Ce să nu ratezi în capitala Portugaliei?

8
SHARE
Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, este un oraș vibrant, plin de culoare și istorie, care atrage vizitatori din întreaga lume. Un city break aici oferă o combinație perfectă de cultură, gastronomie și peisaje spectaculoase.

Din acest articol o să afli cîteva tips & tricks pentru a descoperi bijuteriile ascunse ale orașului, modalități de transport, obiective turistice de neratat și mâncăruri delicioase pe care să le încerci.

vacante perfecte

Rămâi cu noi până la final și plănuiește bine un city break la Lisabona!

1. De ce să alegi un city break la Lisabona?

Climă plăcută tot anul

Lisabona se bucură de o climă mediteraneană, cu veri calde și ierni blânde, ceea ce o face o destinație perfectă pentru vizite în orice perioadă a anului. Soarele strălucește pe parcursul a 290 de zile pe an, astfel încât vei avea parte de vreme bună indiferent de când alegi să mergi.

Arhitectura și istoria fascinantă

Orașul este o combinație unică de arhitectură veche și modernă, cu clădiri istorice, catedrale impresionante și piețe frumoase. De la străzile pietruite din Alfama, cel mai vechi cartier din Lisabona, până la magnificul Torre de Belém, vei fi încântat de frumusețea și diversitatea arhitecturală.

2. Tips & Tricks pentru un City Break de neuitat în Lisabona

Alege transportul potrivit

Lisabona are un sistem de transport public bine dezvoltat, care include metrou, tramvaie, autobuze și funiculare. Pentru a te deplasa eficient, poți achiziționa un card Viva Viagem, care poate fi încărcat cu bilete individuale sau cu un abonament de o zi.

Explorează cu tramvaiul 28

Tramvaiul 28 este un simbol al Lisabonei și te va purta prin cele mai pitorești cartiere ale orașului, inclusiv Alfama, Graça și Bairro Alto. Este o modalitate excelentă de a vedea orașul și de a descoperi locuri ascunse.

Cumpără un Lisboa Card

Lisboa Card este un must-have pentru turiști, oferind acces gratuit sau la preț redus la multe obiective turistice, transport public gratuit și diverse reduceri la restaurante și magazine.

3. Obiective turistice de neratat

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge este unul dintre cele mai importante puncte de atracție din Lisabona. Amplasat pe o colină, oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului și a râului Tejo. Castelul datează din perioada maură și este un loc perfect pentru a înțelege istoria orașului.

Mănăstirea Jerónimos

Mănăstirea Jerónimos este un exemplu magnific de arhitectură manuelină și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este locul unde se află mormintele unor figuri importante ale istoriei portugheze, precum exploratorul Vasco da Gama.

Torre de Belém

Torre de Belém, un alt monument UNESCO, este un turn defensiv construit în secolul al XVI-lea, care a jucat un rol crucial în Epoca Descoperirilor. Turnul oferă o vedere impresionantă asupra râului și a orașului.

Elevador de Santa Justa

Acest lift neogotic oferă o priveliște unică asupra centrului istoric al Lisabonei. Construit în 1902, este o atracție turistică populară și un mod inedit de a urca de la nivelul străzii către Bairro Alto.

4. Descoperă bijuteriile ascunse ale Lisabonei

LX Factory

LX Factory este un complex industrial transformat într-un hub creativ, unde vei găsi galerii de artă, magazine de design, restaurante și baruri. Este un loc perfect pentru a explora cultura contemporană a orașului și pentru a te bucura de atmosfera vibrantă.

Miradouros

Lisabona este renumită pentru punctele sale de belvedere, cunoscute sub numele de “miradouros”. Miradouro da Senhora do Monte și Miradouro de Santa Catarina sunt doar două dintre locurile unde te poți bucura de priveliști spectaculoase asupra orașului.

Feira da Ladra

Feira da Ladra este un târg de vechituri care are loc în fiecare marți și sâmbătă în Alfama. Este un loc excelent pentru a găsi suveniruri unice, obiecte de colecție și antichități la prețuri bune.

5. Bucură-te de gastronomia locală

Pastéis de Nata

Nicio vizită în Lisabona nu este completă fără a gusta celebrele pastéis de nata, tartele cu cremă de ou care sunt un adevărat deliciu. Cele mai renumite sunt cele de la Pastéis de Belém, dar le poți găsi în aproape orice cafenea din oraș.

Bacalhau à Brás

Bacalhau à Brás este un fel tradițional de mâncare portughez, făcut din cod sărat, cartofi prăjiți, ceapă și ouă. Este o mâncare gustoasă și sățioasă, pe care trebuie neapărat să o încerci.

Frango Piri-Piri

Pentru o masă picantă și savuroasă, încearcă frango piri-piri, pui la grătar condimentat cu sos piri-piri. Este un fel de mâncare popular în Lisabona și se servește de obicei cu cartofi prăjiți și salată.

Ginjinha

Pentru o băutură tradițională, încearcă ginjinha, un lichior de cireșe amare, care se servește în mici baruri specializate numite “ginjinha”. Este o băutură dulce și aromată, perfectă pentru a încheia o zi de explorare.

Concluzie

Un city break la Lisabona îți oferă oportunitatea să descoperi un oraș plin de viață, cu o cultură bogată și peisaje impresionante. De la explorarea străzilor înguste și pitorești, până la savurarea mâncărurilor tradiționale și admirarea obiectivelor turistice, Lisabona te va cuceri cu siguranță. Cu ajutorul acestor tips & tricks vei putea să descoperi bijuteriile ascunse ale orașului și să te bucuri de tot ce are acesta de oferit. Așadar, pregătește-ți bagajele și pornește într-o aventură de neuitat în capitala Portugaliei!

Citește și: 3 statiuni litorale din Malta pentru o vacanta reusita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.