Home Calatorii Jurnal de croaziera (Ep. 4): Geiranger, simbolul fiordurilor norvegiene

Jurnal de croaziera (Ep. 4): Geiranger, simbolul fiordurilor norvegiene

6
SHARE
Geiranger - simbolul fiordurilor norvegiene

20 mai: Acest Jurnal de Croaziera este un proiect facilitat de agentia de turism Perfect Tour, iar faptul ca am ajuns sa vad Geiranger, simbolul fiordurilor norvegiene, se datoreaza si echipei agentiei care m-a ajutat sa aleg acest itinerariu. (despre cum am ajuns sa plec in croaziera, am scris in primul episod: AICI)

Am acostat in Geiranger dupa o zi intreaga pe mare (am plecat din Copenhaga pe 18 mai, iar ziua de 19 mai am petrecut-o in intregime pe mare). Inca de dimineata, spectacolul naturii mi-a incantat privirea. Pe oricare punte m-as fi aflat, in stanga si in dreapta, munti inalti se ridicau din apa si, din loc în loc, cascade care mai de care mai fascinante isi tineau spectacolul neintrerupt. Am mers asa, de-a lungul fiordurilor vreme de 2-3 ore, timp in care marea se ingusta tot mai mult si nava se afunda in inima fiordului.

vacante perfecte

Am acostat în sat (nava acosteaza chiar in sat, nu trebuie luat shuttle bus, precum in Copenhaga, unde portul este mai departe de atractiile turistice) la ora 11:00 și pana spre ora 16:30 am colindat satul în lung și in lat. Timpul a fost suficient, iar vremea perfecta (20 de grade) pentru o drumetie din centrul satului si pana la punctul de belvedere cel mai ravnit de turisti: Flydalsjuvet (aproximativ 3 ore dus-intors).

De-a lungul traseului m-am intersectat cu cascade involburate si paisaje pline de verdeata. Liliacul era in floare si m-a fermecat cu mirosul lui. Cand am ajuns la punctul de belvedere, peisajul asupra fiordului Geiranger a fost coroana care a incununat tot efortul mersului pe jos pana aici. Au fost turisti care au optat pentru autobuz (exista o sosea care duce la punctul de belvedere), dar nimic nu se compara cu multumirea pe care o ai parcurgand traseul marcat. Mai mult sport, mai mult aer curat, privelisti mai spectaculoase.

Mi-am spus deseori pe traseu ca as veni sa stau doua saptamani in Geiranger doar ca sa ma bucur de linistea locului si natura nealterata. Geiranger este un sat mic, cu doar 250 de locuitori, cu cateva restaurante, cafenele, camping-uri si casute de vacanta.

Cand am revenit din drumetie, mi-am satisfacut si marea placere de a sta la terasa. M-am asezat la o cafenea si m-am bucurat de priveliste în compania unei prajituri si a unui cappuccino. Am gasit aici si cateva magazine cu suveniruri, de unde am luat niste brelocuri si un suport pentru fotografii.

Am revenit pe nava inaintea cinei. Am luat cina, am asistat la seara spaniola de la Eliodoro Bar și, mai apoi, am mers (ca de obicei) la Teatrul Emerald. Pe Costa Diadema, spectacolele la teatru, show-urile de dans, petrecerile si clasele de sport sunt incluse in pachetul standard al croazierei. Asa ca, cat timp am stat pe nava, timpul a fost plin de evenimente.

Chiar si in acest satuc din nordul Norvegiei, am reusit sa parcurg aproximativ 12 km.

Supriza echipajului Costa Diadema va ramane si ea in amintire. Nava a pornit spre urmatoarea destinatie si, cand a ajuns din nou in dreptul uneia dintre cele mai cunoscute cascade (Cascada Celor Sapte Surori), a facut o rotatie completa pentru ca toata lumea, pe orice punte s-ar fi aflat, sa o poate admira in toata splendoarea sa. Am apreciat acest lucru foarte mult, pentru ca locul este cu adevarat spectaculos si merita admirat indelung.

Dupa ce am plecat din Geiranger si am asistat la spectacolele de pe nava, am admirat soarele de la miezul noptii. Este absolut fabulos. Sa fii pe mare, sa fie 1 dimineata si totusi afara sa fie lumina….este cu adevarat wow, un sentiment pe care-l voi purta in amintire pentru totdeauna. Pentru astfel de locuri si momente iti recomand sa alegi o croaziera prin fiordurile Norvegiei, iar experti in croaziere sunt negresit consultantii Perfect Tour. Daca este interesata, scrie un email pe rezervari@perfectjourney.ro si vei primi indrumarea necesara.

In episodul urmator iti povestesc despre Ålesund, ramai aproape!

Jurnal de croaziera (Ep. 1): Cum am decis sa plec in croaziera și ce itinerariu am ales?

Jurnal de croaziera (Ep. 2): Ziua calatoriei a sosit. Uite cum a decurs!

Jurnal de croaziera (Ep. 3): Am acostat in Copenhaga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.