Home Lifestyle Elementele Feng Shui si rolul lor pentru o viata sanatoasa

Elementele Feng Shui si rolul lor pentru o viata sanatoasa

141
SHARE
elemente feng shui

Feng Shui este o tehnica chineza veche. In antichitate, aceasta era folosita pentru a gasi locul potrivit amplasarii unei case, a unor obiecte reprezentative si chiar a mormintelor. Obiectivul era ca oamenii sa fie adapostiti de inundatii, furtuni si orice rau care i-ar putea afecta, inclusiv valuri de caldura enorme.

De-a lungul anilor, chinezii au adoptat feng shui pentru a-si organiza interiorul si exteriorul caselor.
In prezent, folosirea feng shui-ului este extrem de populara. Cu siguranta si tu ti-ai decorat casa sau biroul tinand cont de unele tehnici feng shui, fara sa cunosti contributiile pe care le poate aduce in viata ta.

Pe ce se bazeaza tehnica feng shui?

vacante perfecte

Specialistii sustin ca Feng Shui este o tehnica de organizare a mediului menita sa imbunatateasca calitatea vietii. Toate lucrurile care ne inconjoara, in special cele din casa noastra, au un efect pozitiv sau negativ asupra vietii noastre. Prin implementarea tehnicilor feng shui putem atinge echilibrul potrivit pentru a mentine o viata sanatoasa.

Din acest motiv, acest articol se concentreaza pe evidentierea contributiilor pe care elementele feng shui-ul le poate aduce in viata ta, intelegand ca intelepciunea straveche a culturilor orientale poate fi folosita in avantajul tau, la un cost mai mic decat ai putea crede.

Ce contributie au elementele feng shui intr-o viata sanatoasa?

Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti este ca, in conformitate cu tehnica feng shui, toti suntem formati din cinci elemente: metal, foc, lemn, apa si pamant. Fiecare element are semnificatia lui speciala si fiecare dintre ele trebuie sa fie prezent in mediul nostru ambient in mod corespunzator.

Citeste si: Pilates, beneficii uimitoare pentru corp si minte

Metalul

Este un element care are capacitatea de a optimiza inteligenta mentala, concentrarea si independenta unei persoane. Il poti integra in interiorul casei tale intr-un mod foarte simplu, deoarece el este prezent in obiecte pe baza de ciment, in placi, in blaturi de marmura, etc. Il poti include si in tablouri si sculpturi create cu orice tip de metal, in forme de arc, forme circulare.
Ai grija sa nu fie in exces, deoarece ar putea conduce la incapatanare, lipsa de angajament sau deteriorarea muncii in echipa.

Focul

Feng Shui ne invata ca acest element are capacitatea de a promova calitati precum leadershipul in oameni si de a incuraja relatiile emotionale intr-un mod sanatos. Elementul de foc poate fi inclus intr-un mod subtil, precum iluminatul locuintei. De asemenea, poate fi inclus in tablouri care arata oameni si rasarituri, printre altele.
Focul poate fi reprezentat prin accesorii din piele, animale de companie, nuante de portocaliu, maro, rosu sau roz. De asemenea, nu este recomandat sa-l incluzi in exces, deoarece ar putea favoriza nerabdare, comportamente impulsive si agresive, dar si emotii negative.

Lemn

Acest element din viata ta are capacitatea de a promova intuitia, timpul liber, creativitatea si flexibilitatea. Il poti include in mobilier, tapiterie, perdele. Pozele cu peisaje sau plantele de interior si flori in nuante de albastru sau verde sunt si ele permise.
Trebuie sa gasesti echilibrul perfect in pozitionarea lemnului. Daca este prezent in cantitate mare, poate face ca greutatea responsabilitatilor sa se simta si mai grea. Dimpotriva, daca prezenta lemnului este rara, fluxul de creativitate si intuitia pot fi impiedicate.

Apa

Acesta este un element care aduce relaxare, spiritualitate, inspiratie. O poti include prin intermediul unor fantani cu apa, cristale, oglinzi, sticla sau poze care o reprezinta. Cu toate acestea, daca o plasezi in exces, poate reduce productivitatea si incuraja dispersia. Daca, dimpotriva, exista o lipsa a prezentei acestui element, acest lucru poate provoca stres, angoasa sau competitie intre locuitorii locuintei.

Citeste si: 4 exercitii care te ajuta sa te relaxezi

Pamantul

Este un element care are capacitatea de a creste senzualitatea, ordinea, forta fizica, stabilitatea. Este usor de inclus, deoarece este prezent in placi si caramizi, in obiecte de lut, in forme dreptunghiulare sau patrate, in tonuri ocru, galben, maro. Pamantul ar trebui introdus cu prudenta, deoarece prezenta sa excesiva creeaza o atmosfera retrasa sau conservatoare.

Feng shui este include un set larg de obiceiuri si tehnici, mult mai multe decat cele pe care le-am expus aici. Ca orice alt lucru, este bine sa-l incluzi cu moderatie in viata ta pentru a profita la maximum de proprietatile sale.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.