Home Frumusete Ce este uleiul uscat si cum se foloseste?

Ce este uleiul uscat si cum se foloseste?

219
SHARE
ulei uscat

Este posibil ca un ulei de corp cunoscut pentru textura sa uleioasa sa fie uscat? Desi suna paradoxal, uleiul uscat este un produs cosmetic care castiga din ce in ce mai multi adepti. Ce este uleiul uscat, cum se foloseste si care sunt beneficiile acestuia sunt cateva dintre subiectele despre care vom scrie in continuarea articolului.

Termenul de ulei uscat nu se refera la textura sa, ci la modul in care acest produs actioneaza asupra pielii si parului odata aplicat. Departe de a oferi acestora un aspect gras, uleiul uscat se absoarbe imediat, hidrateaza, hraneste si repara. Rezultatul este o piele care se simte neteda la atingere si are o stralucire sanatoasa. Uleiul uscat este hidratant, antioxidant, hraneste si ofera fermitate si elasticitate pielii si parului.

De ce este diferit uleiul uscat de alte uleiuri conventionale?

vacante perfecte

Majoritatea uleiurilor uscate provin din diferite ierburi, seminte, fructe si legume. In termeni generali, sunt compuse din ingrediente naturale care nu sunt daunatoare sanatatii. Uleiul uscat este absorbit de piele de indata ce intra in contact cu aceasta. Este marea diferenta care exista intre uleiurile uscate si cele umede, respectiv modul de absorbtie.

Uleiurile umede formeaza o pelicula protectoare pe suprafata pielii pentru a reduce pierderea transepidermica de apa. Ele sunt ideale pentru tenul extrem de uscat si deshidratat, deoarece dureaza mai mult pana patrund in diferitele straturi ale pielii.

In schimb, uleiurile uscate sunt bogate in acizi grasi polinesaturati care patrund rapid si usor in piele, fara a o lasa grasa. In functie de nevoile fiecarui tip de piele si par, acestea sunt cateva dintre uleiurile uscate de pe piata: migdale, jojoba, caisa, argan, musetel, avocado sau floarea soarelui.

Citeste si: Crema cu Vitamina C, antioxidant si regenerator pentru piele

Cum se foloseste uleiul uscat?

Uleiul uscat se prezinta sub diferite forme, astfel:

  • Spray: este una dintre cele mai practice modalitati de a-l aplica atat pe piele, cat si pe par.
  • Picuratoare: sunt foarte utile pentru a folosi cantitati mici pe fata, unghii sau par.
  • Sampoane: exista anumite sampoane care au uleiuri uscate printre ingrediente.
  • Creme: multe creme au deja incorporat un tip de ulei uscat.

Poti folosi aceste produse direct pe piele sau par. Totusi, vom impartasi cu tine cateva sfaturi de utilizare, pentru a le include in rutina zilnica de ingrijire a pielii si parului.

De exemplu, daca observi ca pielea ta este mai uscata decat de obicei, amesteca cateva picaturi de ulei uscat cu crema hidratanta zilnica. De asemenea, daca varfurile parului sunt deteriorate, aplica acest ulei pe ele si lasa-l sa actioneze 10 minute inainte de spalare. Iar daca vrei picioare fine, pune cateva picaturi de ulei uscat pe ele si vei observa schimbarea.

Ingrijire capilara

Vopselele, tratamentele chimice, variatiile de temperatura a mediului si alti factori poluanti afecteaza parul. Astfel, ai nevoie de ceva mai mult decat sampon si balsam pentru a proteja parul de acesti agenti si a-l mentine sanatos si stralucitor.

Uleiul uscat poate fi folosit pe orice tip de par. Dar el este cu precadere apreciat de femeile care au parul uscat, electrizat si bucle deshidratate. Uleiurile care contin grasimi mononesaturate acopera fibrele de par mai bine decat cele care contin alte tipuri de acizi grasi. Uleiul de avocado este o optiune buna in aceste cazuri.

Se recomanda sa aplici cateva picaturi de ulei uscat la alegere pe parul umed si sa te piepteni pentru a distribui bine uleiul. O alternativa buna este sa amesteci cateva picaturi de ulei uscat cu balsamul de par si astfel sa creezi o masca de par.

Citeste si: Psyllium: ce este si ce beneficii are?

Ulei uscat pentru fata

Unii agenti externi precum smogul si praful deterioreaza aspectul si sanatatea pielii. Pe fata, uleiurile uscate functioneaza ca o doza suplimentara de nutritie si hidratare care va reda stralucirea si tineretea.

Sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, trebuie doar sa-l gasesti pe cel care se potriveste cel mai bine chipului tau in functie de nevoile tale: hidratare, reducerea ridurilor, hranire etc. Cel mai bun mod de a-l aplica este amestecarea cu un ser sau cu crema de uz zilnic.

Ingrijire corporala

In general, uleiurile uscate sunt bogate in acid linoleic care asigura hidratare si retine umiditatea pielii. S-a constatat ca uleiul de floarea soarelui hidrateaza pielea mai bine decat uleiul de masline. In plus, uleiul uscat aplicat pe corp are un efect regenerativ. El imbunatateste structura pielii si reduce vergeturile si anumite cicatrici. Dupa dus, poti aplica ulei uscat pe tot corpul pentru a hidrata pielea si pentru un aspect luminos si matasos.

Ulei uscat pentru unghii

Uleiul uscat poate fi aplicat pe cuticule pentru a le hidrata, pentru a preveni ruperea sau descuamarea unghiilor. Pune cateva picaturi de ulei uscat pe maini si maseaza in special zona unghiilor.

Beneficiile folosirii uleiului uscat pentru ingrijirea pielii si a parului

Uite cateva dintre beneficiile uleiurilor uscate:

  • Umiditate: datorita prezentei uleiurilor esentiale si a acizilor grasi care hidrateaza pielea.
  • Productia de colagen: uleiul uscat de avocado se pare ca faciliteaza productia de colagen si calmeaza inflamatia. De asemenea, acest ulei este special pentru tratarea pielii extrem de uscate.
  • Efect anti-imbatranire: fiind uleiuri bogate in antioxidanti, acestea combat eficient radicalii liberi care afecteaza pielea.
  • Protectia solara: unele uleiuri uscate, precum uleiul de maces, protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Recomandari si contraindicatii pentru utilizarea uleiului uscat

In general, uleiurile nu au efecte adverse asupra sanatatii. Cu toate acestea, in functie sensibilitatea pielii tale, uleiurile uscate pot provoca unele reactii alergice, cum ar fi mancarime, eruptii cutanate, roseata, transpiratie si iritatii ale pielii. In aceste cazuri, este indicat sa aplici suficienta apa si sa nu mai utilizezi acel ulei.
Oricat de naturale sunt, sunt totusi produse pe care le aplici pe piele si ca atare trebuie sa-ti iei anumite masuri de precautie. Aplica o cantitate mica pe piele si asteapta 24 de ore pentru a vedea daca exista reactii negative. Daca nu s-a intamplat nimic, il poti folosi cu incredere.

In final, iti recomandam sa alegi un ulei uscat de calitate, care sa nu aiba componente derivate din petrol. Pentru aceasta, este important sa citesti cu atentie eticheta sau sa optezi pentru un produs ecologic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.