Home Lifestyle Plante norocoase conform filosofiei feng-shui

Plante norocoase conform filosofiei feng-shui

167
SHARE
plante suculente

Prezenta anumitor plante ar avea efecte pozitive pentru fluxul de energie si purificarea mediului din locuinta. Descopera din acest articol ce specii de plante norocoase recomanda filosofia Feng Shui!

Filosofia de origine chineza, care are ca obiectiv cautarea echilibrului energetic prin ocuparea armonioasa a spatiului, dedica plantelor un loc special. La urma urmei, acestea sunt considerate surse de puritate, viata si armonie. Prin urmare, conform Feng Shui exista numeroase plante norocoase, iar acestea nu pot lipsi intr-o locuinta care cauta sa-si echilibreze fluxul de energie.

vacante perfecte

Conform acestei scoli de gandire, plantele imbunatatesc calitatea mediului si protejeaza impotriva energiei proaste. De asemenea, ele asigura prezenta naturii in casa si purifica aerul.

Citeste articolul nostru pana la capat si descopera ce specii poti alege si cum sa le amplasezi pentru a atrage norocul!

Photo by cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/woman-in-white-dress-lying-on-hammock-4684177/

Pentru un mediu cu flux energetic pozitiv, care urmeaza liniile directoare ale Feng Shui, este esential sa ai plante in casa. Asa cum am spus, in spatiile interioare, acestea sunt folosite pentru a atrage noroc si pentru a purifica aerul. In plus, ele simbolizeaza abundenta si cresterea.
Uite cateva exemple de plante de apartament/ casa pe care le poti include cu succes in designul de interior:

Suculente

Plantele de acest tip se caracterizeaza prin stocarea unei cantitati mari de apa, in general in frunzele lor groase. Potrivit Feng Shui, ele contribuie la generarea unui chi pozitiv. Cateva exemple recunoscute sunt cactusii, agavele sau aloe. Este important sa le plasezi in sectoare externe (terasa, balcon), pentru a genera efectele pozitive sugerate de filosofia taoista.

Citeste si: Care sunt beneficiile ceaiului matcha?

Pothos

Specia Epipremnum aureum, cunoscuta ca „pothos” sau „potus”, este o planta aleasa pe scara larga in spatiile interioare. Sistemul filosofic taoist sugereaza instalarea lor intr-un colt, datorita capacitatii lor de a purifica aerul si de a elimina energia negativa. In plus, se ingrijesc foarte usor si au o eleganta caracterizata prin frunzele sale in forma de inima.

Fittonia

Este o planta originara din America de Sud si cunoscuta pentru frunzele sale colorate. Ele pot dobandi tonuri galbene, albe sau rosiatice in vene, ceea ce le face foarte atractive pentru utilizarea ornamentala. In plus, filosofia Feng Shui sugereaza ca prezenta acestei plante genereaza motivatie pentru a depasi obstacolele.

Fittonia are avantajul unei ingrijiri simple. Suporta medii slab luminate si este suficient sa o uzi cand substratul este uscat.

Dracaena fragrans

Arbustul tropical Dracaena fragrans, cunoscut si sub numele de „trunchiul Braziliei” este una dintre cele mai folosite specii pentru atragerea norocului. Pe langa cresterea verticala estetica, acest exemplar este ideal pentru purificarea aerului si absorbtia umiditatii. Instalata in medii interne, in special orientata spre nord-est, planta intareste atractia banilor.

Bambus norocos

Iar cand vine vorba despre noroc, bambusul norocos este o alta varianta care atrage atentia. La fel ca Dracaena, acesta este de obicei plasat cu fata spre nord-est. In plus, este recomandat sa cauti un exemplar cu trei tulpini, deoarece acestea simbolizeaza sanatatea, fericirea si vitalitatea.

Plectranthus verticillatus

In fine, specia Plectranthus verticillatus, cunoscuta sub denumirea de „planta dolar sau bani”, este o buna completare pentru sectoarele externe. De la originile sale africane, aceasta specie a fost legata de noroc. Potrivit Feng Shui, ar trebui sa fie plasata cu fata spre nord-est, la fel ca Dracaena, dar in exterior.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.