Home Dieta si sport Rețete cu ciuperci românești pe care le vei savura pe nerăsuflate

Rețete cu ciuperci românești pe care le vei savura pe nerăsuflate

181
SHARE
Retete cu ciuperci

Ciupercile concentrează în ele toată seva pământului din care se ivesc. Sunt pline de nutrienți și au un gust inconfundabil, care te duce cu gândul la însăși sursa lor de viață. Unele sunt mai intense, altele mai domoale, dar toate ne asigură sațietate când sunt alese ca ingredient pentru bucate savuroase. Iar dacă inspirația nu te-ajută întotdeauna când e vorba de gătit, îți sărim în ajutor cu câteva rețete cu ciuperci românești pe care le vei savura pe nerăsuflate:

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă – o rețetă de ostoit foamea, bună și în zilele de post. Ai nevoie pentru ea de-o cantitate generoasă de ciuperci tăiate feliuțe, ceapă, morcov, ardei gras roșu, sos de roșii, condimente și multă iubire. Tragi ceapa la tigaie, apoi adaugi morcov și ardei gras. Le perpelești și pe ele puțin, apoi adaugi ciupercile. Când s-au înmuiat puțin, adaugi sos de roșii, condimente (sare, piper) și, dacă-ți place, puțină paprica, și lași totul la foc domol, amestecând din când în când. Pune de-o mămăligă între timp și, la final, savurezi mâncarea aceasta delicioasă.

vacante perfecte

Zacuscă de vinete cu ciuperci – o gustare tradițională potrivită în orice sezon. Pregătește zacusca după rețeta familiei, căci așa vei simți gustul copilăriei și-ți vei dezmierda simțurile. Merge savurată pe-o felie de pâine, dar și pe-o mămăligă la plită.

Paste cu kaiser și ciuperci – mărturisim că iubim pastele, iar pe acestea în mod deosebit. Cum le pregătești? Tai kaiserul în cubulețe și ciupercile felii. În timp ce pui pastele tale preferate la fiert, pui kaiserul în tigaie să se călească. Apoi adaugi ciupercile peste kaiser și le lași să se înmoaie bine. Peste această compoziție adaugi un sos de roșii cu busuioc (găsești o mulțime și în supermarketuri, dar îl poți pregăti chiar tu cu roșii cherry, ulei de măsline și busuioc proaspăt). Lași să se gătească totul câteva minute și adaugi pastele fierte. Amesteci bine și ești gata de savurat. După ce ai adăugat și niște parmezan ras deasupra, desigur. 😊

Tartă cu ciuperci și șuncă – nici nu trebuie să te străduiești prea tare pentru rețeta aceasta, sunt o mulțime de variante disponibile pe infinitul Internet. Poți face un aluat simplu, cu făină, apă, ou și sare, pe care îl întinzi în forma rotundă de tartă. Pentru umplutură călești ciupercile și tragi puțin la tigaie șunca. Poți folosi și pancetta, dacă îți place mai mult. Bați 4-5 oua cu puțină făină, adaugă ciupercile și pancetta peste și amesteci umplutura. Asezonezi după gust și torni totul în forma de copt. Introduci la cuptor și lași tarta la foc mediu până când oul este bine făcut. Savurezi tarta cu puțină salată verde și gata-i masa!

Ciuperci umplute cu cașcaval – rețeta clasică care merge cu un grătar tradițional. Practic, n-ai decât să scoți codițele ciupercilor, să le umpli cu cașcaval ras și să dai totul la cuptor. O gustare rapidă și foarte gustoasă.

Ți-am făcut poftă de bunătăți cu ciuperci? Intră pe https://fermierbun.ro/ și cumpără ciuperci, gata de pregătit rețete pline de arome!

(articol sponsorizat)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.