Home Lifestyle Ce inseamna sa fii sapiosexual?

Ce inseamna sa fii sapiosexual?

992
SHARE
sapiosexual ce inseamna

Sapiosexualitatea este un termen din ce in ce mai utilizat atunci cand vorbim despre relatiile de dragoste. Provine din cuvantul latin sapiens care inseamna intelept si se refera la atractia si dorinta sexuala trezite de inteligenta oamenilor.

Desi cuvantul sapiosexual este recent creat, conceptul in sine este foarte vechi. In anul 380 îH, Platon vorbea in lucrarea sa Banchetul despre relatia dintre iubire si intelect.

vacante perfecte

Inteligenta a fost intotdeauna o calitate atractiva pentru multi, dar in cazul unui sapiosexual, aceasta este caracteristica de care se simte cel mai mult atrasi.

Atractia fizica joaca un rol important in multe situatii: atunci cand ne cautam un partener, cand ne indragostim, cand cautam personal pentru business-ul nostru, chiar si atunci cand votam un politician. Indiferent ca suntem constienti sau nu, este un factor de care tinem cont.

Atractia fizica nu este singura care ne influenteaza o decizie. Exista un set de atribute care ne determina sa dorim o persoana. Astfel, atitudini, ganduri, sentimente, comportamente care alcatuiesc personalitatea unei persoane marcheaza profund dorinta fata de acea persona.a

In sapiosexualitate, nu refuzam factorii fizici si de personalitate, dar suntem profund atrasi de schimbul de idei, de conversatii profunde, de discutii care ne imbugatesc emotional si intelectual.

Pentru un sapiosexual, cuvantul nu este doar o forma de a comunica, ci si de seductie. Un sapiosexual se simte mult mai atras de cunostintele interlocutorului si de intimitatea care poate succede unei conversatii, decat de orice alta caracteristica.

Citeste si: 5 pozitii sexuale care plac barbatilor

Ce anume defineste un sapiosexual?

Sapiosexualii au multe lucruri in comun cu populatia generala. Cu toate acestea, exista cateva caracteristici care ii definesc:

  • in general sunt persoane cu un grad ridicat de autocunoastere
  • de obicei, sunt persoane cu mintea deschisa
  • nivelul de inteligenta este ridicat
  • sunt atrasi de noutate
  • sunt persoane profunde si reflexive
  • dedica mult timp pentru a invata lucruri noi, pentru a face lucruri noi
  • o conversatie profunda ii seduce intens

Desi inteligenta este o calitate pozitiva, sentimentul de atractie fata de capacitatea cognitiva a celuilalt poate fi daunator pentru unii oameni. Este cazul persoanelor cu o stima scazuta de sine si care tind sa idealizeze pe altii.

Intr-o relatie de cuplu, este foarte bine sa recunoastem calitatile intelectuale ale celuilalt si sa il admiram atat timp cat relatia nu devina asimetrica. In acest caz, este posibil ca unul dintre parteneri sa simta fara valoare.

Citeste si: Reguli de aur pentru o relatie de cuplu fericita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.