Home Sanatate Sfatul specialistului: cum alegi o saltea pentru copii mici?

Sfatul specialistului: cum alegi o saltea pentru copii mici?

1185
SHARE
saltea-pentru-copii

Orice tanara sau viitoare mamica isi doreste pentru bebelusul ei tot ce-i mai bun. De la patut, hainute pufoase, jucarii sigure si saltele comode, toate sunt pe lista de cumparaturi. Desi informatiile sunt mult mai accesibile azi, in era tehnologiei, de multe ori facem greseala sa nu verificam eticheta, sa nu cerem sfatul unui specialist, lasand design-ul si pretul sa determine achizitia.

Daca, insa, iti doresti pentru bebelusul tau un somn odihnitor, propice unei dezvoltari sanatoase, specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro iti propun cateva sfaturi pe care le sa iei in considerare atunci cand mergi la cumparaturi pentru a achizitiona o saltea pentru copii mici (bebelusi).

vacante perfecte

Nou nascutii dorm in media 16 ore pe zi, iar copiii cu varste intre 3-5 ani dorm intre 11 si 13 ore. De aceea, salteaua pe care acestia dorm trebuie sa creeze un mediu placut si sa contribuie la o dezvoltare armonioasa.

Aparatul respirator, reproductiv sau sistemul imunitar sunt in stadii incipiente de dezvoltare la sugari, ceea ce face ca organismul micutilor sa fie mai vulnerabil la toxine. O expunere cat de mica la toxine in timpul dezvoltarii creierului copilului poate cauza mai mult rau decat o cantitate mai mare de toxine pe intreaga perioada a vietii de adult.

Asadar, unul din lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand mergi la cumparaturi pentru camera bebelusului este toxicitatea saltelei. Specialistii magazinului www.saltele-online.ro, recomanda saltelele realizate din materiale care respecta standardele produselor bio. De exemplu, nuca de cocos si bumbacul sunt doua dintre elementele principale recomandate pentru realizarea saltelelor.

Citeste si: Cinci recomandari alimentare care te ajuta sa scapi de constipatie

Saltelele din nuca de cocos nu pastreaza niciun miros, absorb rapid excesul de umiditate, nu permit dezvoltarea acarienilor si nu retin praful. In acelasi timp, datorita structurii naturale a fibrelor de nuca de cocos, salteaua ofera un suport ferm, confortabil, care permite bebelusului sa isi dezvolte coloana vertebrala in mod corect si previne diferite afectiuni.

Fibra de cocos permite bebelusului sa respire usor chiar daca acesta doarme pe burta, fiind foarte permeabila la trecerea aerului, evitand efectul de apnee (efectul de sufocare atunci cand copilul doarme cu fata pe saltea).

Un alt element pe care trebuie sa-l urmaresti ca viitoare sau tanara mamica este ca husa ce imbraca stratul principal al saltelei sa fie antialergica si antistatica.

Materialele naturale, organice, precum bumbacul, sunt de preferat pentru crearea unui mediu propice dezvoltarii sanatoase a copiilor.  Salteaua si husa trebuie sa previna supraincalzirea vara, iar iarna sa se comporte precum un izolator termic.

Asadar, alegeti intelept pentru ca bebelusul vostru sa nu fie afectat in timp ce doarme sau se joaca in patut.

Sursa: www.saltele-online.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.