Dintre toate bucatariile orientale, bucataria libaneza este una dintre cele mai populare. Libanul a primit, de-a lungul istoriei sale, multi calatori si comercianti din toate colturile lumii, ce au adus cu ei din savorile tarilor de origine. Astfel a devenit acest pamant oriental un taram al melanjului de culturi si traditii, un paradis al bogatiei culinare ce a rezistat vicisitudinilor si va duinui cat timp omul se va infrupta din deliciile naturii.
Ca sa te convingi de bogatia de arome a bucatariei libaneze, trebuie sa-ti dai timp sa descoperi rand pe rand ingredientele, combinatiile de condimente, amestecul de texturi si culori specifice locului. Si o poti face chiar in agitatia Bucurestilor, caci restaurantul LaSafi e un mic paradis culinar mediteraneean, unde deliciile orientale sunt pregatite dupa retete autentic libaneze. Acestea pastreaza savoarea „Elvetiei Estului„, asa cum este supranumit Libanul, si te imbie parca sa descoperi multiculturalismul tarii.
Incepe calatoria culinara cu clasicul hommos! Bucatarii restaurantului libanez LaSafi spun ca acesta e unul dintre cele mai apreciate preparate orientale. Si drept vorbind, cine nu iubeste cremozitatea nautului si bogatia sosului tahini! De indata ce te-ai familiarizat cu textura fina a acestui deliciu libanez, poti inainta si poti descoperi aroma clasica imbogatita cu muguri de pin sau cu pasta de ardei iute si patrunjel. Hommos Beirut (hommos cu pasta de ardei iute) dezvaluie vivacitatea Libanului si caracteristicile sale principale. Savureaza-l cu o lipie specifica si vei fi purtata intr-o calatorie de neuitat.
Kibbeh, mancarea nationala libaneza, te invita sa renunti la prejudecati si sa descoperi sub crusta prajita o combinatie unica de savori. Chiftelutele arabesti cu carne de vita si burgul insotesc perfect o salata Fattoush, un alt deliciu mediteraneean, dar si o portie de hommos.
Citeste si: Ce trebuie sa stii despre gluten?
La orice pas in calatoria ta culinara vei fi uimita sa regasesti un ingredient comun, orezul, dar gatit intr-o maniera specifica locului, ceea ce il transforma intr-un preparat culinar deosebit. Rez Bel Shaerie este un orez cu fidea si unt, este satios si merge perfect cu frigaruile din carne de vita si berbecut asezonate cu condimente orientale, cunoscute sub numele de Kafta. Iar ca sa-ti asiguri sursa de fibre vegetale, alatura acestor savori o salata simpla, precum Tabbouleh. Patrunjel, rosii, burgul si un aromat ulei de masline fac din salata asta un preparat irezistibil. E simplu, dar complex, e suculent si puternic in arome.
Continua-ti calatoria culinara cu un desert ce aduce mai aproape de tine aromele mediteraneene. Apa de flori din Ashtaliyeh completează combinatia cremoasa de savori, lasand un gust dulce, parfumat in gura. Aceasta este completata de fisticul crocant, creand o explozie de arome.
Descopera savoarea bucatariei libaneze gratie maiestriei bucatarilor LaSafi! Poti comanda deliciile Orientului online pe https://www.lasafi.ro sau in restaurantele LaSafi din Mega Mall si Baneasa Shopping City!