Home Lifestyle Scaunele de bar – note festive la tine acasa

Scaunele de bar – note festive la tine acasa

1896
SHARE
scaun bar scaune online

Este greu sa determinam de cat timp au aparut scaunele inalte, dat fiind ca nu prea exista material de documentare suficient in acest sens. Sunt persoane care spun ca istoria lor incepe in China, altii care isi indreapta atentia catre Egipt sau chiar Grecia antica. Cert este ca, de-a lungul anilor, scaunele inalte sau scaunele de bar, asa cum le cunoastem azi, au cunoscut o serie de imbunatatiri care le fac mult mai confortabile, dar si mai atragatoare din punct de vedere al design-ului. Incepand cu anii 1950 in Statele Unite a inceput renasterea scaunelor de bar.

In Egiptul antic scaunele inalte erau realizate din lemn dur, bogat ornamentate si decorate. Acestea erau folosite de catre elita societatii sau de faraoni. In China, primul scaun inalt a fost gasit intr-un mormant regal cu mult inainte de celelalte mentionari, de aceea se crede ca originea lor porneste de aici. In Roma si Grecia antica utilizarea scaunelor inalte dateaza inca din anul 200 inainte de Hristos. In aceste societati, scaunele erau utilizate de toti membri societatii, indiferent de rangul lor, inclusiv de catre regalitate.

Unul dintre cele mai renumite si scumpe scaune inalte il reprezinta scaunul de aur din timpul regilor Asante ai Ghanei.

vacante perfecte

Se pretinde ca acesta a cazut din cer direct in poala regelui, Osei-tutu si a devenit un simbol crezandu-se ca acesta cuprinde sufletul natiunii. In realitate, scaunul a fost realizat de Anokye, preotul regelui Osei-tutu.

Primele scaune in America aveau trei picioare, si nu patru cum se gasesc azi pe scara larga. Astazi, scaunele inalte sau scaunele de bar sunt realizate intr-o gama larga de stiluri, modele, dimensiuni si materiale. Ele sunt folosite atat in spatiile comerciale, dar si in proprietatile oamenilor pentru a crea o atmosfera degajata si a personaliza spatiul. Scaunele de bar dau si o nota festiva incaperii si invita la petrecere si voie buna.

Daca iubesti culoarea rosie si iti place sa ai materiale de calitate in designul casei tale, atunci specialistii in scaune si design interior ai magazinului www.scaune-online.ro iti recomanda un scaun rosu (1) cu sezut din piele ecologica, baza din otel cromat de forma patrata si suport de picioare pe trei laturi poate fi alegerea potrivita. Cusaturile in materialul de piele aduc o nota de eleganta scaunului si il scot din monotonia liniilor drepte, simple.

Daca preferi nuantele pamantii, dar alaturarea unor forme mai spectaculoase specialistii www.scaune-online.ro iti recomanda un scaun robust (2), bine proportionat intre cele doua parti, sezut si spatar, cu un contrast puternic intre ele poate fi  indeajuns de atragator si si lejer pentru a-ti petrece ore in sir fara nici cea mai mica incomoditate. Spatarul din piele regenerata si sezutul din piele, piele ecologica sau stofa, impreuna cu cadrul cromat alcatuiesc un suport flexibil datorita mecanismului de reglare a inaltimii.

Poti da o nota festiva casei tale si cu ajutorul unui scaun  rotativ (3), reglabil pe inaltime cu sezutul realizat din lemn lacuit, iar baza din otel cromat. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti lasi imaginatia la joaca si sa creezi un spatiu dupa personalitatea ta.

Sursa: www.scaune-online.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.