Home Lifestyle Punctul G la femei: ce este si unde se afla?

Punctul G la femei: ce este si unde se afla?

2258
SHARE
punctul G - kaila

De cateva decenii se vorbeste despre stimularea punctului G, pentru a facilita orgasmul feminin. Cu toate acestea, exista inca femei care nu stiu unde se afla acesta. Prin acest articol vom incerca sa aducem putina lumina in acest subiect ce tine de cunoasterea femeii si de intimitate. Nu este o rusine sa vorbim despre corpul nostru, ci este bine sa fim informate si educate. Iti recomandam sa discuti toate aspectele legate de corpul tau cu medicul tau ginecolog, iti recomandam sa te cunosti pe tine insuti si sa nu-ti fie rusine cu ceea ce simti.

Chestiunea este extrem de controversata in ceea ce priveste existenta acestui punct G la femei. In prezent, comunitatea stiintifica nu a convenit daca este vorba despre o structura anatomica reala sau este o zona ultrasensibila care raspunde stimulilor aplicati. Oricum ar fi, aceasta zona starneste interesul ambelor sexe, fiind una dintre zonele erogene care ofera placere.

Ce este punctul G si unde se afla acesta?

vacante perfecte

Punctul G mai este cunoscut si sub numele de Punctul Gräfenberg, cu referire la ginecologul german Ernst Gräfenberg, care a descoperit aceasta zona in anii ’40 in urma analizei uretrei feminine.

Aceasta zona este una dintre principalele zone erogene ale corpului feminin, deoarece stimularea corecta a acesteia faciliteaza organismul si asa numita „ejaculare feminina„.

Ceea ce se stie despre Punctul G este faptul ca acesta este situat in interiorul vaginului.

Diverse teorii despre Punctul G

In prezent, nu este determinat daca toate femeile au aceasta zona sau este o simpla fantezie dezlantuita de profesionistii din domeniu. Multi considera ca nu exista suficiente dovezi pentru a afirma exista sa ca si structura anatomica.

Altii explica teoria conform careia Punctul G este o zona cu terminatii nervoase foarte sensibile, care, atunci cand sunt stimulate, produce senzatii independente de orgasmul clitoral.

Altii sustin teoria conform careia Punctul G este format din glandele Skene si tesutul periuretral, capabil sa secrete fluide in timpul stimularii sexuale (ejacularea feminina).

De asemenea, se mai spune ca Punctul G este situat in uretra spongioasa, o zona formata din tesuturi erectile si terminatii nervoase senzoriale.

O alta varianta indica faptul ca Punctul G face parte din clitoris si nu este separat de aceasta zona erogena.

Citeste si: 5 pozitii sexuale care plac barbatilor

Unde se afla Punctul G?

Putem spune, in baza informatiilor de mai sus, ca Punctul G este mai degraba o zona, ci nu un anumit punct.

Este posibil ca Punctul G sa fie situat la circa 5-8 centimetri in interiorul vaginului, pe peretele frontal. Uneori, aceasta zona se ridica putin, deoarece excitarea sexuala determina umflarea glandelor din jurul uretrei. Pentru aceasta, inainte de a dori sa o stimulezi, este recomanda sa stimulezi clitorisul si alte zone erogene.

Deoarece locatia punctului G poate varia de la femeie la femeie, este convenabil pentru tine sa-ti explorezi corpul, pentru a te cunoaste, inainte de a-l explora alaturi de partener.

In cuplu, este important sa incerci mai multe pozitii, pentru a o gasi pe cea potrivita stimularii.

Esti gata sa te bucuri de placerile pe care le ofera Punctul G? Renunta la tabu-uri si incepe explorarea, pentru a te bucura de orgasm intens!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.