Home Frumusete Remedii eficiente impotriva acneei

Remedii eficiente impotriva acneei

1813
SHARE
acnee

Pielea este o reflexie a sanatatii. Pielea stralucitoare si frumoasa arata o ingrijire corespunzatoare, o hidratare si o alimentatie sanatoasa; in schimb, pielea cu puncte negre si cosuri indica o alimentatie necorespunzatoare si dezechilibre hormonale. Doctorii mai adauga la cauzele aparitiei acneei si hormonii, stresul si anumite medicamente – inclusiv corticosteroizi, androgeni si pilulele contraceptive. Lasata netratata, acneea poate duce la cicatrici pe piele.

Pielea fiecarui om este diferita, deci trebuie sa tii cont de faptul ca si ingrijirea se face in mod diferit; conteaza, de asemenea, o alimentatie sanatoasa. Hai sa vedem ce remedii exista pentru a trata eficient acneea:

  • Curatarea minutioasa, dar intr-un mod delicat a pielii. Uite o reteta simpla pentru curatare: 1 lingura cu ulei de cocos, 3 linguri de miere, 1 lingura otet de mere, 20 de picaturi ulei esential din arbore de ceai, 2 capsule de probiotic. Cu acest amestec se curata pielea dimineata si seara. Mierea calmeaza pielea, uleiul de cocos combate bacteriile si ciupercile, iar uleiul esential din arbore de ceai ajuta la revigorarea pielii. Echinaceea este folosita in mod traditional pentru a accelera vindecarea ranilor si pentru a preveni racelile si gripa, dar proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii pot ajuta si in cazul acneei. Utilizeaza ceaiul de echinaceea pentru spalarea zilnica a fetei. La fel si ceaiul de musetel, pentru calmarea cosurilor dureroase.
  • Tonifierea este un pas important in ingrijirea pielii, ajutand la eliminarea oricaror reziduuri dupa curatare si ajutand la restabilirea pH-ului natural al pielii. Poti folosi otet de mere pentru tonifiere seara si dimineata. Otetul de mere contine potasiu, magneziu, acid acetic si diferite enzime care ucid bacteriile de pe piele. Acneea cronica poate fi rezultatul bacteriilor si al ciupercilor care continua sa se raspandeasca si sa creasca pe suprafata pielii. De asemenea, lamaia actioneaza ca un exfoliant, dezinfectant, reduce aparitia cicatricilor si previne formarea de cosuri noi. Dupa ce fata a fost curatata, tamponeaza usor cu o discheta din bumbac inmuiata in suc de lamaie, apoi clateste cu apa rece.
  • Masca pentru fata. Pentru hidratarea si vindecarea pielii, mastile trebuie aplicate de cateva ori pe saptamana. Iaurtul, mierea, scortisoara, uleiurile esentiale si alte ingrediente ajuta la hidratarea pielii si la combaterea cauzelor acneei. Iata o reteta simpla: se amesteca o lingura de miere cu o lingura de iaurt. Se aplica pe fata, asteapta 10 minute, apoi curata usor cu o carpa umeda.
  • Foloseste scrub pentru exfoliere. Porii infundati si celulele moarte ale pielii contribuie la acnee. Poti folosi sare de mare, zahar brun, fulgi de ovaz si un ulei de baza – ulei de cocos sau kefir si miere.
  • Porii infundati pot fi rezolvati datorita mentei. Se amesteca 2 linguri de menta proaspata tocata, cu cate doua linguri de iaurt simplu si fulgi de ovaz. Aplica amestecul pe fata, asteapta 10 minute, apoi clateste cu apa.
  • Aplica o solutie facuta din ulei esential de arbore de ceai (4-8 picaturi) si o lingurita de ulei de cocos sau ulei de jojoba. Se stie ca uleiul esential din arbore de ceai este folosit deseori ca antiseptic si pentru tratarea ranilor. Aplica usor pe zonele cu probleme.
  • Lupta contra bacteriilor. Potrivit unui raport, s-a descoperit ca uleiul esential de busuioc poate lupta impotriva acneei cauzate de bacterii.
  • Hidrateaza pielea. In ciuda parerilor unora, pielea cu acnee trebuie sa fie hidratata. Uleiul de cocos este un hidratant excelent. De fapt, este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de pe pamant.
  • Lupta impotriva acneei necesita atat tratament extern, cat si tratament intern. Probioticele sprijina digestia sanatoasa si functionarea sistemului imunitar, in plus imbunatateste sanatatea pielii prin combaterea acneei. Conform unui studiu recent publicat in Journal of Dermatology Online, cercetatorii indica faptul ca suplimentele de probiotice reprezinta un tratament sigur pentru acnee.
  • Mananca sanatos. Tot ca parte a tratamentului intern, se recomanda o alimentatie sanatoasa. Consuma legumele cu frunze verzi, fructe de padure si proteine ​​curate (peste, gaini crescute la curte), adauga alimente bogate in zinc, cum ar fi kefirul, iaurtul, semintele de dovleac. Potrivit unui studiu recent publicat in BioMed Research International, exista o corelatie intre nivelurile scazute de zinc si severitatea acneei. Alimentele care trebuie evitate includ uleiurile hidrogenate, glutenul, graul, zaharul; de asemenea, trebuie exclusi alergenii cunoscuti sau alimentele la care ai sensibilitate – alergenii alimentari obisnuiti includ glutenul, nucile, soia, arahidele si crustaceele.
vacante perfecte

 

Surse folosite: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.