Home Dieta si sport De ce sa te apuci de inot? 10 beneficii ale inotului

De ce sa te apuci de inot? 10 beneficii ale inotului

2723
SHARE
inot beneficii

Daca vrei sa slabesti, sa-ti imbunatatesti capacitatea fizica si sa-ti construiesti muschii, trebuie sa stii ca exista putine sporturi care le pot bifa pe toate in acelasi timp, asa cum este inotul. In plus, inotul ofera un antrenament complet, ceea ce il face o alegere excelenta. Nu mai spun ca este o modalitate placuta de a te racori intr-o zi fierbinte. In randurile ce urmeaza vei gasi 10 beneficii ale inotului:

  1. Piscina este locul perfect pentru relaxare intr-o zi caniculara si nu numai; cand esti stresat sau nervos, tine minte ca inotul iti va face bine. Cercetatorii au descoperit ca sesiunile regulate de inot au fost eficiente in ameliorarea simptomelor la pacientii care sufera de stres cronic.
  2. Doar 30 de minute de inot, de trei ori pe saptamana, alaturi de o dieta echilibrata, reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a ramane in forma si sanatos.
  3. Inotul creste nivelul de energie. Inactivitatea este adesea responsabila pentru lipsa de energie a oamenilor. Ai nevoie doar de 30 de minute de inot, de trei ori pe saptamana. Inotul stil brat este folosit pentru acoperirea distantelor lungi cu efort minim.
  4. Iti imbunatateste flexibilitatea. In timpul inotului, iti intinzi si folosesti muschii din intregul corp. Asta inseamna ca articulatiile vor deveni mai flexibile, ajutandu-te, astfel, la recuperare atunci cand este cazul. Astfel, 30 de minute de inot stil fluture inseamna echivalentul a 45 de minute de activitate intensa pe uscat; stilul fluture este ideal pentru flexibilitate, functioneaza pe brate, muschii spatelui, triceps, abdomen si piept.
  5. Inotul este una dintre cele mai eficiente modalitati de ardere a caloriilor. In doar 30 de minute, poti arde peste 200 de calorii, mai mult decat daca ai merge cu bicicleta. Stilul crawl arde in jur de 500-700 de calorii; inotul pe spate duce la arderea a 500 de calorii intr-o ora.
  6. Reduce riscul bolilor. Inotul (30 de minute pe saptamana) poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, a accidentului vascular cerebral si a diabetului de tip 2. De asemenea, inotul poate echilibra perfect nivelul de colesterol din organism. Se recomanda exercitii aerobice acvatice timp de 20 de minute sau mai mult.
  7. Inotul este minunat pentru plamanii tai. Atunci cand inoti, corpul se adapteaza pentru a folosi oxigenul mai eficient. In plus, el invata sa obtina mai mult aer proaspat cu fiecare respiratie si sa elimine mai mult dioxid de carbon cu fiecare expiratie. Acest lucru duce la scaderea tensiunii arteriale.
  8. Inotul imbunatateste echilibrul, coordonarea si postura. Inotul pe spate poate imbunatati postura prin intinderea muschilor spatelui si ai umerilor.
  9. Cercetatorii spun ca inotul duce la cresterea rezistentei osoase in cazul femeilor aflate la menopauza.
  10. Are un risc scazut de ranire. Ba chiar este indicat celor supraponderali, femeilor gravide, celor care sufera de dureri articulare cronice sau dureri de spate si care nu pot merge cu bicicleta, sa alerge sau sa ridice greutati. Piscina este locul in care acestia se pot misca foarte bine, oferind un confort ridicat. Ca tip de antrenament, se recomanda activitatile aerobice in apa, mersul sau alergatul prin apa. Este asemanator cu mersul pe uscat, insa diferenta este ca in apa nu te poti rani asa cum patesti adesori pe teren.

Surse folosite: 1, 2, 3, 4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.