Home Dieta si sport Body Balance, programul care iti relaxeaza corpul si mintea

Body Balance, programul care iti relaxeaza corpul si mintea

2357
SHARE
balance kailaro

Body Balance este un program de exercitii care imbina yoga, stretching-ul, pilates si tai-chi, menit sa te relaxeze, sa-ti redobandesti echilibrul fizic si psihic.

Creat in 1998 de catre australienii de la Les Mills, acest program de exercitii lucreaza toti muschii corpului. Astfel, programul Body Balance tonifiaza muschii, te ajuta sa-ti redobandesti echilibrul, sa-ti corectezi postura si sa te relaxezi. Asa ca, daca nu esti adepta antrenamentelor cardio, pentru care rezistenta cardiovasculara este pe primul plan, poti opta pentru Body Balance.

vacante perfecte

Body Balance este o adevarata experienta pentru cele care il incearca, avand rezultate uimitoare pentru aspectul fizic. In plus, nu trebuie sa fi practicat vreodata yoga sau tai chi ca sa poti lua parte la clasele de Body Balance, pentru ca programul se adreseaza tuturor categoriilor de oameni, inclusiv varstnicilor sau gravidelor. Exercitiile pe care le vei efectua intr-o clasa de Body Balance sunt eficiente, dar sigure, existand atat versiuni pentru avansati, dar si pentru incepatori.

Cum se desfasoara o clasa de Body Balance?

Fiecare clasa de Body Balance este structurata pe zece seturi, menite sa antreneze fiecare parte a corpului.

  1. Antrenamentul incepe cu o incalzire, utilizand exercitiile din tai chi, pentru antrenarea respiratiei si pregatirea corpului pentru antrenamentul propriu zis.
  2. Salutul Soarelui – este un alt exercitiu de incalzire, ceva mai intens, urmat de miscari din yoga pentru incalzirea muschilor.
  3. Antrenamentul picioarelor – foloseste miscari din yoga, atat statice, dar si dinamice, care intind si „invioreaza„ picioarele.
  4. Antrenamentul Body Balance continua cu o serie de exercitii inspirate din yoga si dans, menite sa imbunatateasca echilibrul, controlul si postura. Picioarele reprezinta contactul nostru cu pamantul, este sunt, daca vrei, „radacina„ noastra, astfel ca au nevoie de un antrenament adecvat, sustinut.
  5. Urmeaza antrenamentul soldurilor si al umerilor, esential pentru o un antrenament intens al grupelor mari de muschi.
  6. Este randul abdomenului, iar pentru antrenamentul acestuia sunt utilizate tehnici din pilates, dar si exercitii de respiratie din yoga.
  7. Muschii spatelui, ischiogambierii si muschii fesieri sunt antrenati printr-un complex de exercitii ce combina miscari din yoga, pilates, dar si metoda Feldenkrais.
  8. Pentru a spori mobilitatea coloanei vertebrale si pentru a stimula organele interne, au fost incluse miscari de extensie din yoga si tai chi.
  9. Muschii picioarelor, inclusiv bicepsii femurali, sunt antrenati printr-o serie de exercitii functionale si pozitii din yoga, care imita miscarile de zi cu zi.
  10. In final, corpul este relaxat prin tehnici de respiratie si meditatie.

Care sunt beneficiile unui antrenament Body Balance?

Body Balance are beneficii atat la nivel fizic, dar si psihic. Cu acest tip de antrenament vei reusi sa slabesti si sa-ti recapeti starea de sanatate si vitalitatea.

Exercitiile de yoga si pilates te ajuta sa-ti imbunatatesti postura, dar si sa-ti recapeti increderea in tine si sa elimini stresul.

Body Balance imbunatateste concentrarea si controlul asupra propriului corp, activeaza metabolismul, elimina anxietatea, te relaxeaza.

Surse: www.lesmills.com

http://www.webconsultas.com

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.