Home Dieta si sport Ce exercitii trebuie sa incluzi in antrenamentul tau pentru un abdomen plat?

Ce exercitii trebuie sa incluzi in antrenamentul tau pentru un abdomen plat?

1705
SHARE
exercitii pentru abdomen plat

In ziua de azi este greu sa rezistam tentatiilor de tot felul, iar cele culinare nu fac exceptie.
Fie ca e vorba de mancaruri fast-food, fie ca e vorba de restaurante selecte sau de retete preparate acasa in bucataria proprie, apetitul devine din ce in ce mai pretentios si tindem sa uitam de cele mai multe ori ca in ciuda gusturilor diverse si rafinate trebuie sa avem grija si de silueta noastra.
De fiecare cand ne aducem aminte de silueta ne gandim automat la abdomen.

Ne dorim un abdomen plat fara pic de grasime si ideal ar fi sa mancam tot ce ne place fara ca fizicul nostru sa aiba de suferit.

vacante perfecte

Dar putem realiza acest lucru? In functie de metabolismul fiecaruia si de gradul de ardere al grasimilor acest lucru nu este imposibil, iar in ajutor ne poate veni un program flexibil de exercitii care ne vor ajuta sa ajungem la forma dorita a abdomenului nostru.

Primul pas este incalzirea in care pentru a ne obisnui corpul cu restul antrenamentului vom realiza un set de abdomene a cate 10 repetari si vom completa acest proces cu inca un set de ridicari de genunchi format tot din 10 repetari.

Este obligatoriu ca la primul exercitiu genunchii sa fie ridicati, iar miscarea sa fie din trunchi cu capul spre genunchi pentru ca efortul sa fie mai intens, iar la al doilea este esential ca mainile sa stea pe langa corp astfel incat ambele parti ale abdomenului (sus si jos) sa poate fi supuse aceluiasi tip de efort.

Pentru a ne mentine in forma vom continua cu inca doua serii ca cele descrise si un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este modul de respiratie in timpul antrenamentului si ritmul in care inspiram si expiram aerul.

Apoi trecem la faza mult mai complexa a antrenamentului care include trei exercitii pentru abdomen plat pe care le vom detalia dupa cum urmeaza:
– primul se cheama “ridicari catre varfuri”, iar pozitia de antrenament este similara clasicei “lumanari”. Este important ca expiratia sa se produca atunci cand mainile ajung catre varfurile picioarelor.
– al doilea exercitiu se intituleaza “abdomen in V” si presupune un grad mai mare de efort deoarece ne vom folosi atat de trunchi, cat si de picioare pentru a lucra.
– al treilea exericitiu si cel mai dificil se executa din pozitia de flotare si consta in sprijinirea pe antebrate intr-o miscare de inainte-inapoi.

Citeste si: Cinci sucuri care te ajuta sa reduci grasimea abdominala

Aceste trei exercitii se vor lucra in sistem circuit adica unul dupa celalalt fara pauza astfel incat efortul depus sa puna o presiune pe muschii a caror forma dorim sa o definim.
Dupa aceste trei exercitii vom lua o pauza de 30 de secunde urmand apoi a repeta circuitul in acelasi ritm ca mai inainte.
Urmatoarea etapa presupune alte doua tipuri de exercitii care se vor lucra in acelasi sistem circuit fara intrerupere dupa cum urmeaza:
“ridicari de picioare din lateral” este numele primului exercitiu din aceasta serie si presupune asezarea pe o parte a corpului si aducerea genunchilor catre fata. Este necesar ca o serie sa fie facuta si cu cealalta parte a corpului.
-al doilea exercitiu se cheama “intoarceri rusesti”/russian twist si presupune 20 de repetari din pozitia clasica de abdomen, dar de aceasta data ne vom misca trunchiul de la stanga la dreapta. exercitiu abdomen russian twistPentru restul exercitiilor este indicat ca acestea sa fie lucrate timp de 10 repetari fiecare, iar circuitele sa fie lucrate de doua ori intr-o sesiune de antrenament cu pauze de cate 30 de secunde.
Pare dificil? Un abdomen frumos si lucrat doar cu efort se poate mentine, iar durata practicarii acestui set de exercitii va fi de aproximativ 10 minute.
Cu rabdare, vointa si efort rezultatele nu vor intarzia sa apara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.