Home Frumusete 5 tehnici eficiente pentru detoxificare emotionala

5 tehnici eficiente pentru detoxificare emotionala

1344
SHARE
detoxificare emotionala
Photo 209279834 / Emotional Detox © Anna Fedorova | Dreamstime.com

Atunci cand acumulezi stres, emotii negative, frustrare, corpul tau sufera schimbari majore, ale caror efecte se vad si la suprafata. La un moment dat, pur si simplu vei exploda.

Te simti obosita? Esti nelinistita? Acum este momentul sa inveti cateva tehnici pentru detoxificarea emotionala.

vacante perfecte

Emotiile urmeaza un proces de incarcare si descarcare. Cu toate acestea, de multe ori preferam sa le pastram in noi, strangand ganduri, stres, anxietate.

Astazi, vei descoperi 5 tehnici pentru a te detoxifica emotional, astfel incat sa te eliberezi de toata greutatea pe care o porti de mult timp si care te face nefericita.

  1. Respiratia constienta – poate parea o bagatela, dar nu foarte multe persoane stiu sa respire corect. Acorda-ti cateva minute, pentru a-ti analiza respiratia si a te vindeca de emotiile negative. Alege un moment din zi cand nu te deranjeaza nimeni. Inchide ochii si simte respiratia, traieste-o! Concentreaza-te asupra miscarii burtii si a pieptului. Apoi acorda atentie aerului care intra si iese din corpul tau. Simte aerul rece care intra si aerul cald care iese din tine.
  2. Reincarca-te cu energie pozitiva! –  gaseste timp doar pentru tine, astfel incat dupa minutele de respiratie sa te reincarci cu energie pozitiva printr-o activitate preferata. O plimbare in natura, citirea unei carti, vizionarea unui documentar plin de pozitivism, te va ajuta sa-ti regasesti motivatia si sa fii mult mai energica.

Stii cum te mai poti incarca cu energie? Vorbeste cu tine, vorbeste cu voce tare si spune-ti ca poti merge mai departe, ca poti face ce iti propui, ca esti minunata.

Citeste si: Sonoterapia: tehnica alternativa pentru echilibru intre corp si minte

3. Nu da inapoi! – tindem sa urmam anumite modele sau sfaturi care nu ne ajuta deloc sa ne detoxificam emotional. De exemplu, uneori simti nevoia sa plangi, dar te temi sa nu fii vazuta prost, sa nu fii criticata, sa nu fii considerata o persoana slaba. Dar, acest comportament nu face decat sa pastram in noi tot ceea ce simtim. Nu iti reprima emotiile, exprima-le!

4. Scrie ceea ce simti! – daca nu este punctul tau forte comunicarea orala, alege sa scrii tot ceea ce simti. Si foloseste orice cuvinte iti vin in minte. A scrie este o terapie excelenta care iti permite sa te intorci la notitele tale sa observi progresul, obstacolele si sa vezi chiar intamplarile dintr-o noua perspectiva.

Exprima prin scris tot ceea ce simti in interiorul tau!

5. Practica mindfulness!– aceasta tehnica este similara punctului 1, doar ca atentia nu este indreptata numai asupra respiratiei. Mindfulness presupune sa fii constienta de momentul prezent. Mindfulness te ajuta sa iti observi gandurile, aceste ganduri care influenteaza emotiile tale si care, te afecteaza poate mai mult decat ar trebui. De care te agati? Ce temeri ai? De ce anume sunt legate gandurile tale?

Pune in practica aceste tehnici de detoxificare emotionala chiar de acum si nu lasa emotiile negative sa-ti afecteze viata personala si relatiile cu cei din jur!

Citeste si: 4 exercitii care te ajuta sa te relaxezi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.