Home Lifestyle Relatie de cuplu: Cum sa inchei o relatie de dependenta?

Relatie de cuplu: Cum sa inchei o relatie de dependenta?

1220
SHARE
relatie de dependenta cuplu

Simti ca nu esti in stare sa inchei o relatie care iti face rau si iti distruge respectul de sine? In acest articol o sa povestim despre cum poti renunta la relatia de dependenta fata de partener.

Atasamentul si dependenta emotionala au devenit un teren fertil pentru multe probleme legate de stima de sine, dar si de violenta. In multe relatii, toxicitatea a inlocuit de mult sentimentul de iubire, iar persoana dependenta a cazut prada fricii si vinovatiei. Daca simti ca te afli intr-o astfel de relatie, probabil ca propria ta demnitate este compromisa si faci faci multe lucruri in incercarea de a pastra partenerul aproape.

vacante perfecte

Relatiile de dependenta fac parte din categoria relatiilor dependente emotional, caracterizate de o nevoie afectiva extrema. Este un subiect care a fost romanticizat de-a lungul anilor, aducand un sentiment de normalitate acestei probleme si, uneori, chiar idealizand-o.

O persoana dependenta este aceea care devine obsedata de cealalta persoana si totul se invarte in jurul partenerului sau. Este aceea care trimite constant mesaje partenerului sau suna de multe ori. Este aceea care vrea sa stie toate miscarile partenerului. De asemenea, acesteia ii este teama de abandon si, chiar daca relatia ii dauneaza, nu isi poate imagina viata fara celalalt. Astfel, toate „despartirile„ posibile sunt urmate de o reconciliere.

Intr-o astfel de relatie, persoana dependenta isi idealizeaza partenerul si poate dezvolta simptome de anxietate. De asemenea, partenerii fata de care sunt dependente aceste persoane sunt de cele mai multe ori narcisisti si manifesta multa incredere in ei insisi.

Cum iesi dintr-o relatie de dependenta?

Fii constienta de relatia ta! Este necesar sa reflectezi si sa observi ceea ce se intampla cu adevarat. Este o problema a carei origine este stima de sine? Ce fel de sentimente experimentezi? Poti cauta raspunsuri singura sau cu ajutorul unui psiholog.

Concentreaza-te pe obiectivele tale! Multe persoane care sunt dependente de partener tind sa uite de aspectele importante din viata lor. Asuma-ti obiectivele personale pe care le-ai lasat in urma si focuseaza-te pe ceea ce doresti sa faci cu viata ta, cu pasiunile tale.

Aminteste-ti ca tu esti prioritatea ta numarul 1! Si ca sanatatea ta emotionala este cea mai importanta. Fericirea rezida intotdeauna in interior, ci nu in afara, asa cum multi cred.

Iesi din joc! Si, chiar daca fostul tau partener revine si isi cere iertare ori iti spune ca te va rani daca il parasesti, refuza sa revii la el si cere ajutor.

Schimba rutina! Gaseste-ti activitati noi si cauta sprijin in familie si prieteni.

Citeste si: Reguli de aur pentru o relatie de cuplu fericita

Scapa de amintiri! Arunca tot ce iti aminteste de acea persoana, inclusiv cadourile. Evita sa asculti melodii care iti amintesc de persoana fata de care ai fost dependenta si alege piese vesele. Scapand de obiectele sale, vei ajuta la inchiderea ciclurilor si relatiilor.

Mediteaza! Aceasta activitate te va ajuta sa iti limpezesti gandurile. Plimba-te in fiecare zi in natura si observa cat de minunata este.

Uita ideea ca iti poti schimba partenerul! Nicio persona nu se schimba, cu exceptia cazului in care doresc si se straduiesc pentru asta. Nu prelungi suferinta.

Nu renunta si cauta ajutor daca ai nevoie.

Urmeaza aceste sfaturi si vei vedea ca lucrurile se vor schimba usor, usor. Devino constienta de cat de mult meriti sa fii fericita, apreciata, iubita cu adevarat. Invata sa te respecti si sa te iubesti tu pe tine, pentru a nu accepta mai multa suferinta in viata ta.

Citeste si: Ce inseamna sa fii sapiosexual?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.