Home Lifestyle Cum alegi un fotoliu potrivit pentru sufragerie?

Cum alegi un fotoliu potrivit pentru sufragerie?

1178
SHARE
fotoliu sufragerie

Fotoliul este, in zilele noastre, o piesa de mobilier comuna, pe care o regasim intr-o varietate de stiluri. Acum cateva mii de ani, insa, acestea erau simbol al puterii si demnitatii si erau rezervate guvernatorilor, faraonilor sau persoanelor cu functii publice.

In Europa, fotoliile au inceput sa fie accesibile tuturor persoanelor care isi permiteau sa le cumpere, in perioada renascentista. Astfel, acestea au devenit din ce in ce mai populare, iar astazi fotoliile sunt intalnite in majoritatea caselor.

vacante perfecte

Designul fotoliilor si materialele din care acestea sunt confectionate sunt atat de diverse, incat alegerea lor devine din ce in ce mai dificila. Expertii magazinului www.scaune-online.ro considera ca existenta unui fotoliu in living poate avea un impact considerabil asupra designului incaperii, fiind acea piesa de mobilier care poate conecta restul pieselor de mobilier, se poate incadra perfect in design sau poate fi piesa care ‚sparge’ monotonia.

Astfel, atunci cand te-ai decis sa achizitionezi un fotoliu ia in considerare efectul pe care doresti sa-l aiba acesta in incapere. Uneori, potrivirile de culoare sunt plictisitoare, dar daca preferi nuantele apropiate, poti sparge monotonia alegand o tapiterie diferita sau formele extravagante pentru fotoliul tau.

Citeste si: Saltea cu latex? Uite ce trebuie sa stii despre ea!

Care este scopul fotoliului pe care doresti sa-l achizitionezi? Aceasta este o alta intrebare pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand vrei sa achizitionezi un fotoliu. Vrei sa creezi un colt in care sa evadezi in weekend cu o carte si o cana de ceai alaturi, vrei sa construiesti un spatiu mai social in care sa iti inviti prietenii sau fotoliul va fi doar acea piesa de mobilier care intregeste designul incaperii? In functie de raspunsul la aceste intrebari, poti alege un fotoliu confortabil pentru momente de relaxare sau unul mai putin practic, dar care iese in evidenta prin design.

Cine va folosi fotoliul? In functie de raspunsul la aceasta intrebare, poti opta pentru un fotoliu de familie, rezistent la uzura, din materiale care nu se pateaza usor, precum pielea, sau un fotoliu de decor, care poate fi realizat din tesaturi mai fine si ornamente pretioase. Tot aici trebuie sa tii cont si de utilitatea scaunului.

De obicei, familiile cu copii opteaza pentru fotolii confortabile, cu un design simplu si margini rotunjite, pentru a evita accidentarile. Daca locuiesti singur intr-o garsoniera sau un apartament mai mic si vrei sa dai un aer boem incaperii, poti opta pentru un fotoliu in culori vii peste care sa arunci o patura calduroasa, perfecta pentru serile de iarna, in care savurezi un vin fiert.

Citeste si: Sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o saltea de pat

Daca nu esti sigur ce fel de fotoliu iti doresti, nu te grabi sa faci o achizitie. Ia-ti timp sa gasesti fotoliul potrivit nevoilor tale, iar daca ai nevoie de putina inspiratie, consultantii magazinului online www.scaune-online.ro iti stau la dispozitie cu idei de fotolii personalizate, ideale pentru orice spatiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.