Home Lifestyle Top cinci motive pentru a investi intr-o ferma de afini

Top cinci motive pentru a investi intr-o ferma de afini

1623
SHARE
ferma de afini culturi

Cu totii am auzit de uluitoarele beneficii ale afinelor si de modul in care aceste fructe ne pot revitaliza sanatatea! Insa nu multi stim ca aceste fructe delicioase pot sa fie cultivate aproape de oricine. In plus, o ferma de afini se dezvolta extraordinar in Romania.

Mai precis, este vorba de afinii de cultura (cu tufa inalta), arbusti originari din America de Nord, a caror piata este intr-o continua dezvoltare, la nivel mondial. Afla din acest articol care sunt cele principalele beneficii pentru a-ti infiinta o ferma de afini si descopera mai multe despre aceste culturi de succes:

  1. Afinul de cultura se poate cultiva atat la campie, cat si la deal sau munte
vacante perfecte

Asadar, aproape oriunde ai avea un teren disponibil, poti sa incepi demersurile! Totusi, trebuie alese soiurile corespunzatoare locatiei si trebuie sa iei in calcul cerintele fata de mediu, sol, clima, apa. 

2. O planta de afin poate produce la maturitate pana la 8 kg de fructe

Daca setul complet de conditii este respectat (soi, substrat, intretinere, taieri, irigare, conditii meteo, plan fitosanitar, fertirigare), la o medie de 3500 de arbusti de afini la hectar se pot obtine peste 20 de tone de fructe proaspete in anul 8-10 de la plantare.

Ferma de afini Romania

3. Cresterea afinului este o afacere rentabila

Cultura afinului este tot mai preferata, ca alternativa fata de culturile traditionale – motivul este simplu – poate aduce profituri de peste 20.000 euro/ha (la maturitate a plantatiei). Astazi, tehnologia moderna aduce conditii excelente de performanta si eficienta.

4. Cultivarea afinelor are riscuri minime

O plantatie de acest tip, infiintata si intretinuta in mod corect, prezinta riscuri extrem de scazute. Azi sunt folosite soiuri rezistente ce pot sa aduca rod si profit pentru mai multe generatii.

Citeste si: Ce beneficii au semintele de chia pentru sanatatea ta?

5. La nivel global, afinele sunt din ce in ce mai cautate si apreciate datorita beneficiilor de sanatate

In intreaga lume, in ultimii cinci ani, consumul de afine s-a triplat! Aceasta tendinta de peste 20 de ani va continua, deoarece tot mai multi oameni descopera uimitoarele avantaje ale acestor fructe (inclusiv antioxidantii si vitamina C). Fructele de afine sunt minunate atat proaspete, cat si congelate.

Un regim bogat in afine:

  • imbunatateste memoria si functiile cognitive
  • incetineste imbatranirea
  • reduce nivelul colesterolului si al zaharului din sange
  • scade tensiunea arteriala
  • sporeste functiile sistemului cardiovascular/ digestiv
  • protejeaza retina
  • aduce beneficii in lupta cu cancerul
  • stimuleaza activitatea antioxidanta in organism
  • este un snack ideal, la orice varsta

Pentru a afla mai multe despre inceperea unei astfel de afaceri si pentru a obtine o oferta personalizata, vizitati site-ul Pepinierei Natural Invest – specialisti in afini si afine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.