Home Sanatate Cinci recomandari alimentare care te ajuta sa scapi de constipatie

Cinci recomandari alimentare care te ajuta sa scapi de constipatie

3610
SHARE
remedii constipatie

Constipatia este o afectiune caracterizata prin scaune rare si dureroase, insotite de dureri abdominale, dureri de spate si balonare. Printre principalele cauze ale constipatiei se numara: o dieta saraca in fibre, sedentarismul, anumite medicamente, amanarea necesitatii de a elimina scaunul, deshidratarea sau diferite afectiuni ale colonului, rectului sau intestinelor.

Constipatia este adesea intalnita si la femeile insarcinate sau varstnici. De asemenea, se estimeaza ca 50% dintre turisti experimenteaza constipatia pe perioada vacantei.

vacante perfecte

Pentru a evita neplacerile cauzate de un tranzit intestinal lent si constipatie, adopta cateva solutii naturale, astfel:

1.            Consuma fructe!

Exista anumite fructe care au proprietati laxative si ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei. In aceasta categorie intra merele, perele, prunele, papaya, citricele. Prin continutul mare de fibre solubile, consumul zilnic de astfel de fructe ajuta la curatarea intestinelor si la mentinerea sanatoasa a tractului digestiv.

2.            Introdu semintele de in alimentatia ta!

Semintele de in au un aport important de fibre, motiv pentru care se recomanda a fi consumate pentru prevenirea constipatiei. Le poti consuma ca atare, dar mai ales macinate, in diverse iaurturi sau salate. Ori, le poti lasa 2-3 ore la inmuiat intr-un pahar cu apa si apoi sa le consumi.

Alte nuci si seminte bogate in fibre pe care le poti introduce in dieta ta sunt semintele de floarea soarelui, semintele de dovleac, susanul, migdalele si alunele de padure. Aproximativ 30 grame de seminte in fiecare zi, consumate ca si gustare, ideal dupa masa de pranz, au efecte benefice asupra intregului organism.

3.            Mananca salate si supe!

Salatele din legume proaspete si supele nu ar trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Aceste preparate sunt bogate in fibre, atat solubile, cat si insolubile, avans efecte benefice asupra tractului digestiv.

4.            Hidrateaza-te corespunzator!

Toata lumea stie ca organismul nostru contine aproximativ 70% apa, insa uneori nu constientizam indeajuns cat de multe beneficii are hidratarea pentru starea noastra fizica si psihica. Apa contribuie la o digestie mai buna si este un bun laxativ natural.

Majoritatea persoanelor care nu se hidrateaza suficient se confrunta cu constipatia, iar acest lucru se intampla din cauza faptului ca organismul nostru absoarbe toata apa disponibila si lasa colonul uscat. Asadar, data viitoare cand te confrunti cu constipatia, intreaba-te daca ai baut suficienta apa.

5.            Alege Optifibre – 100% fibre de origine vegetala!

O alimentatia bogata in fibre este remediul ideal impotriva constipatiei. Insa uneori, ritmul de viata mult prea alert ne impiedica sa avem o alimentatie echilibrata, cu un aport suficient de fibre, motiv pentru care trebuie sa apelam la ajutoare.

Expertii Nestlé iti propun o solutie simpla, 100% de origine vegetala, pentru completarea necesarului de fibre in alimentatie: OptiFibre

OptiFibre este un aliment cu destinatie nutritionala speciala, care ajuta la reglarea tranzitului intestinal  prin hranirea bacteriilor bune din intestin. O singura masura de OptiFibre adaugata intr-un pahar cu apa sau in supa preferata te ajuta sa iti suplimentezi aportul de fibre zilnicIn acest fel, te asiguri sistemul tau digestiv functioneaza corespunzator.

Citeste si: Cum poti regla tranzitul intestinal cu ajutorul fibrelor vegetale?

OptiFibre este potrivit pentru momentele in care esti mereu pe fuga si nu apuci sa mananci cele cinci portii zilnice de legume si fructe pe care le recomanda nutritionistii. Este potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii cu varsta de peste 3 ani, femei insarcinate sau varstnici. Incearca-l si tu – OptiFibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal!

Află mai multe despre acest aliment de pe https://www.nestlehealthscience.ro/optifibre/ce-este-optifibre!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.