Home Lifestyle 5 dintre cele mai scumpe alimente din lume

5 dintre cele mai scumpe alimente din lume

1334
SHARE
ciuperci matsutake
Sursa foto: http://gribnikoff.ru/vidy-gribov/sedobnye/matsutake/

In acest articol iti vom dezvalui 5 dintre cele mai scumpe alimente din lume, iar tu vei decide daca merita sau nu acesti bani.

Cafeaua de dimineata e placere si rasfat pentru fiecare dintre noi. Tapas cu Jamon sunt un deliciu pe care ne-am bucura sa il savuram zi de zi, iar o branza maturata e intotdeauna o alegere potrivita pentru a acompania un pahar cu vin rosu. Dar ce suma ai aloca pentru a te rasfata cu toate aceste delicii culinare?

vacante perfecte

5 dintre cele mai scumpe alimente din lume

  1. Kopi Luwak este cea mai scumpa cafea boabe din lume si provine din Indonezia. Ce o face atat de speciala? Modul de procesare al acesteia. Boabele sunt mancate de un animal asiatic Civet si apoi sunt eliminate prin excretie de catre acesta. Se pare ca acest proces digestiv transforma cafeaua Kopi Luwak in cea mai buna cafea din lume. Aproximativ 700 $ costa un kg de cafea Kopi Luwak, un pret care  te face sa te trezesti instant si sa incepi ziua in forta.
  2. Branza Pule din lapte de magarita extrem de cautata in toata lumea. Ea provine din Serbia, iar costul ridicat provine din faptul ca aceasta este extrem de greu de produs. Animalele trebuie mulse de 2-3 ori pe zi, rezultatul fiind de doar 1 litru de lapte/zi/animal. Pentru un kg de branza Pule este nevoie de 25 de litri de lapte. Aceasta se vinde cu 600 $/kg.
Serbian Cheese Pule

3. Wagyu Steak este cea mai scumpa carne de vita din lume si provine din Japonia. Nu este deloc surprinzator avand in vedere costul ridicat al vietii in aceasta tara. Bovinele Wagyu sunt intre cele mai apreciate din lume si detin chiar si un certificat de nastere, pentru a le identifica linia de sange.

Ele sunt uneori periate cu o perie rigida pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a le diminua stresul si sunt hranite cu paie de orez. Aproximativ 450 $ costa un kilogram, un pret pe care si-l pot permite destui romani, chiar si cei carora le plac „arogantele„ 🙂

Citeste si: Alimentatia recomandata pentru o memorie buna

4. Ciupercile Matsutake sunt atat de rare, incat pretul lor ajunge la 600 $ kilogramul. Ele sunt originare din Japonia, dar cresc in mai multe tari asiatice. Cantitatea de ciuperci Matsutake scade continuu din cauza invaziei insectelor si a copacilor care cresc in zonele in care cresc aceste ciuperci. Pana acum nu a fost gasita o modalitate de a cultiva acest soi de ciuperci, astfel ca ele pot disparea in totalitate in viitor.

matsutake mushrooms

5. Jamon Iberico, sau sunca aceea uscata pe care o regasesti peste tot in Spania, este cel mai scump tip de sunca din lume. In spania, porcul Iberic este hranit exclusiv cu ghinde. Costul unui kilogram de jamon Iberico este de aproximativ 400 $. La urmatoarea ta vizita, trebuie sa incerci tapas cu Jamon.

Citeste si: Cele mai bune remedii sa scapi de stres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.