Home Dieta si sport 3 retete de biscuiti cu ovaz, fara drojdie

3 retete de biscuiti cu ovaz, fara drojdie

44
0
SHARE
biscuiti cu ovaz
(C) https://pixabay.com

Ovazul este una dintre cele bune cereale, gratie proprietatilor sale nutritionale. Acesta furnizeaza organismului minerale, imbunatateste tranzitul intestinal si controleaza nivelul zaharului din sange.

Ca sa incepi ziua plin de energie, o portie de biscuiti din ovaz, fara drojdie, este un dejun potrivit. Retetele pe care le vei descoperi mai jos sunt ideale ca aperitiv sau gustare, atat pentru adulti, dar si pentru copii.

Biscuiti din ovaz, fara drojdie

Biscuitii din ovaz sunt recomandati chiar si de catre nutritionisti, deoarece contribuie la furnizarea de fier si vitamine organismului.

Nivelul ridicat de fibre al acestor biscuiti favorizeaza tranzitul intestinal si controleaza nivelul zaharului din sange, sustinand functiile digestiva si cardiovasculara.

Pe langa aspectul nutritiv al biscuitilor cu ovaz, acestia satisfac si pofta de dulce, daca sunt asociati cu fructe uscate, miere sau ciocolata neagra. Pentru copii, cateva bomboane colorate vor face ca biscuitii sa fie si mai atractivi.

Cum poti gati biscuiti deliciosi cu ovaz?

Aceste trei retete vor satisface gusturile tuturor membrilor familiei. Ei vor furniza, de asemenea, doza necesara de energie pentru inceputul de zi.

  1. Biscuiti cu ovaz, nuci si miere – pentru a-i pregati ai nevoie de:
  • 1 ceasca fulgi de ovaz (100 gr.)
  • 1 ceasca nuci tocate (150 gr.)
  • 2 linguri cu miere (50 gr.)
  • 1 cana faina din grau (120 gr.)
  • un pachet de unt (200 gr.)
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1/2 ceasca cu zahar (100 gr.)
  • 1/2 lingurita cu sare ( 5 gr.)

Amesteca toate ingredientele pana cand se omogenizeaza si obtii un aluat dur, pe care il infasori intr-o folie alimentara transparenta si il pui la frigider timp de o ora.

Scoate aluatul din frigider si fa bilute mici, pe care le turtesti si le pui in tava, pe hartie de copt.

Coace biscuitii timp de 20 de minute, la 180 grade. Lasa-i sa se raceasca inainte de a-i savura!

2. Biscuiti cu ovaz si ciocolata – pentru a-i pregati ai nevoie de:

  • 150 gr. fulgi de ovaz (aprox. o cana)
  • 75 gr. ciocolata de menaj
  • 100 gr. zahar brun
  • 1 ou
  • 100 gr. zahar alb
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr. faina
  • 1/2 lingurita sare

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Cu o spatula sau o lingura de lemn, amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

Cu o lingura iei din aluat (cantitati similare) si pui in tava tapetata cu hartie de copt. Biscuitii se coc timp de aproximativ 20 de minute, la 200 grade Celsius.

Trebuie sa verifici ca in centru sa nu fie cruzi, inainte de a-i scoate din cuptor.

3. Biscuiti pufosi cu ovaz – pentru a-i pregati ai nevoie de:

  • 100 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • 120 gr. faina de ovaz
  • vanilie sau scortisoara

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un castron, bate untul cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adauga oul si continua sa bati compozitia.

Incorporeaza faina treptat, pana cand obtii un amestec compact.

Citeste si: Cu ce poti inlocui faina alba din retete?

Lasa aluatul la frigider timp de 15 minute, apoi scoate-l si formeaza bilute, pe care le pui in tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizeaza biscuitii pana cand au 1 centimetru grosime.

Introdu tava cu biscuiti la cuptor si lasa-i sa se rumeneasca.

Pentru o prezentare cat mai atractiva, pudreaza biscuitii cu scortisoara sau zahar fin.

Citeste si: Retete delicioase cu dovleac placintar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.