Home Calatorii 5 resort-uri de ski din Europa, cu preturi accesibile

5 resort-uri de ski din Europa, cu preturi accesibile

1330
SHARE

Ski-ul incepe sa castige teren ca si activitate de recreere si sportiva in randul romanilor, iar dovada ca se intampla acest lucru este numarul tot mai mare de turisti care isi petrec sarbatorile de iarna (si nu numai) pe partie, in tara sau in strainatate. Domeniile schiabile din Romania nu sunt numeroase, dar acestea sunt extrem de populate in sezon.

In acest articol, insa, vrem sa-ti oferim 5 alternative de resort-uri de ski din Europa, la preturi accesibile. Iata care sunt acestea:

Madesimo – Lombardia – Italia
vacante perfecte

Situata la doar 2 ore si jumatate de Milano, Madesimo este o statiune cu peste 60 km de partii, situate la inaltimi intre 1500 si 2800 m altitudine. Cu Ski Express, cel mai modern sistem de telecabina din Europa, urci cei 638 m intre Campodolcino si Motta in doar 3 minute si ajungi intr-o zona cu pante spectaculoase, legate si deservite de toata reteaua de teleschiuri din zona. (Info)

madesimo calatorii ski kailamadesimo calatorii ski kaila

Pohorje, Maribor- Slovenia

Situata la aproximativ 2 ore distanta de aeroportul din Ljubljana, Pohorje este cea mai mare statiune de ski din Slovenia. Pohorje este o combinatie excelenta de pante, centre wellness, natura suprinzatoare, toate acestea in vecinatatea orasului Maribor, al doilea cel mai mare oras al Sloveniei. Iubitorii de ski au la dispozitie aproximativ 43 de km de domeniu skiabil, situati la inaltimi intre 320 m si 1300 m altitudine. (Info)

Pamporovo – Bulgaria

Pamporovo este o statiune moderna, situata in inima muntilor Rodopi, printre cele mai sudice statiuni de ski din Europa. Pamporovo este cea mai insorita dintre resort-urile de ski bulgaresti cu zapada intreg sezonul, avand partiile intr-o conditie excelenta.

Statiunea este situata in sudul Muntilor Rodopi, la o altitudine de 1620 de metri deasupra nivelului marii. Cel mai inalt varf din zona, Snezhanka, la 1928 m, este de cateva sute de metri deasupra statiunii. Domeniul schiabil se intinde pe 24 km, situat la altitudini intre 1600 m si 1900 m.

La Norma, Maurienne Valley – Franta

Aceasta este statiunea ideala pentru familii cu copii mici si poti profita de ofertele disponibile din luna decembrie si pana in aprilie. Unitatile de cazare self-catering sunt ieftine, iar restaurantele din zona au mancaruri ieftine si savuroase. La Norma se afla la 4 ore distanta de mers cu trenul expres din Paris, iar in timpul iernii exista si un serviciu regulat de transpot cu autobuzul, intre gara Modane si la Norma. (Info)

pista ski la norma franta

Citeste si: City Break Praga: 20 de obirctive turistice de vazut
Harrachov – Republica Ceha

O plimbare cu trenul, din orasul Liberec, prin padurile impadurite, te va conduce spre o bijuterie naturala: statiunea Harrachov, unul dintre cele mai vechi orase montane ale Cehiei. In Harrachov exista trasee de ski si snowboard pentru toate grupele de varsta si pentru orice nivel de performanta. (Info)

harrachov Cehia ski

Citeste si: Destinatii de vacanta ieftine, in Europa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.