Home Lifestyle Ikigai – secretul japonez pentru un trai mai bun

Ikigai – secretul japonez pentru un trai mai bun

2154
SHARE
ikigai_citat

Ikigai mai este cunoscut si ca „ratiunea de a fi„, iar in cultura japoneza se spune ca fiecare are o „ikigai„. Cuvantul face referire la ceea ce da sens vietii noastre. Care este scopul nostru? Pentru ce suntem aici?

Problema cu Ikigai este ca, desi cu totii o avem, nu toata lumea o gaseste.

vacante perfecte

Gaseste-ti Ikigai-ul si traieste fericit!

Conform culturii japoneze, atunci cand ti-ai gasit Ikigai-ul nu ai cum sa nu traiesti fericit. Ai gasit ceea ce da sens vietii tale, acel ceva care te determina sa te trezesti in fiecare dimineata cu energie si dorinta.

Cultura occidentala sufera din aceasta cauza, deoarece putini oameni isi cunosc ratiunea de a fi si traiesc ca si cum ar fi pe pilot automat. Ei nu savureaza viata si traiesc din inertie.

Vrei sa stii cum sa-ti gasesti Ikigai-ul si ce trebuie sa faci, pentru a nu-l pierde? Citeste articol in continuare si vei afla!

ikigai ratiunea de a fi

Urmeaza-ti Ikigai-ul!

Chiar daca nu ti-ai gasit Ikigai-ul pentru moment, e important sa stii ca exista ceva in tine, o pasiune sau un talent, caruia nu i-ai acordat atentie.

De exemplu, este posibil sa fii inzestrata cu darul special de a-ti motiva prietenii, iar Ikigai-ul tau este acela de a deveni un vorbitor motivational.

Cauta in interiorul tau care este Ikigai-ul tau si urmeaz-o la fiecare pas!

Traieste momentul prezent!

Asa cum am mentionat si mai sus in articol, multi oameni traiesc pe pilot automat si nu-si cunosc ratiunea de a fi.

Incearca sa-ti exersezi mintea si sa descoperi semnificatia vietii tale.

Fii in continua miscare!

Uneori, ne place sa mergem in vacante si sa nu facem nimic. Sau, ne-ar placea nespus de mult sa avem suficienti bani, cat sa nu muncim toata viata noastra.

Cu toate acestea, statul degeaba ar putea deveni un chin de-a lungul anilor. Cu totii avem ceva de oferit lumii in care traim, asa ca nu pierde timpul. Fii in cautarea a ceea ce te implineste si aduce plus valoare celor din jurul tau!

Fa ceea ce iti place!

Ce iubesti sa faci in fiecare zi? Iti place make-up-ul? Iti place sa canti la un instrument, sa citesti, sa calatoresti? Fa ceea ce iti place si nu cauta scuze!

Expresiile precum „nu am timp„, „nu am bani„, ”o las pe mai tarziu„ nu fac decat sa te saboteze si sa nu realizezi nimic din ceea ce ti-ai propus.

Ai grija de mediul in care traiesti!

Mediul inconjurator este foarte important pentru realizarea a tot ceea ce ti-ai propus. Inconjoara-te de natura, ai grija ca prietenii tai sa-si mentina sanatatea, fii pozitiva si emana energie pozitiva in jur.

De multe ori ne plangem, pastram oameni toxici in jurul nostru si acest lucru nu ne este deloc de folos.

Fa toate aceste schimbari, cunoaste-te mai bine in fiecare zi si gaseste-ti ikigai-ul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.