Home Sanatate 9 simptome care-ti indica un consum exagerat de zahar

9 simptome care-ti indica un consum exagerat de zahar

1382
SHARE
consumi prea mult zahar

Poate parea ca zaharul iti da mai multa energie, dar adevarul este ca zaharul, consumat in exces, are efectul opus si poate duce la un sentiment constant de oboseala. 

Consumul excesiv de zahar este unul dintre obiceiurile care, in timp, poate afecta semnificativ sanatatea.

vacante perfecte

Desi este un ingredient care face parte din regimul alimentare al tuturor oamenilor. absorbtia sa in organism este una dintre principalele cauze ale tulburarilor metabolice. Acest lucru se datoreaza faptului ca este retinut in sange si, deoarece nu este folosit ca sursa de energie, afecteaza activitatea celulara si greutatea corporala.

Cel mai deranjant lucru este ca gustul sau dulce creeaza dependenta si, din nefericire, face parte din compozitia a sute de produse alimentare.

Astfel, se declanseaza dezechilibre in mai multe sisteme ale corpului si, atunci cand apar boli, calitatea vietii scade.

De aceea, este important sa cunosti anumite simptome care, atunci cand se manifesta, indica faptul ca acest ingredient este consumat in doze foarte mari. Iata care sunt aceste simptome:

  1. Foame constanta – consumul excesiv de zahar impiedica asimilarea optima a glucozei in celule, reducand nivelul energetic al organismului. Aceasta situatie determina organismul sa trimita semnale pentru a obtine mai mult combustibil prin hrana. Astfel, din cauza existentei in exces a zaharului, senzatia de foame apare din nou si din nou.
  2. Senzatia de oboseala – este normal sa te simti obosit dupa o zi plina la serviciu sau dupa o ora intensa de sport. Cu toate acestea, atunci cand oboseala apare brusc, fara niciun motiv evident, este posibil ca organismul tau sa aiba probleme in utilizarea glucozei. Aceasta substanta se acumuleaza in sange si impiedica alti nutrienti sa alimenteze celulele.
  3. Senzatia constanta de a urina – acumularea de zahar in sange interfereaza cu functionarea rinichilor si, pe langa faptul ca impiedica filtrarea toxinelor, determina o senzatie constanta de a merge la baie. Acest lucru se datoreaza faptului ca organele incearca sa creeze un echilibru al glucozei in sange si celule, manifestandu-se prin urinare frecventa.
  4. Gura uscata – unul dintre principalele efecte ale consumului excesiv de zahar este deshidratarea. Aceasta problema, care indica un nivel scazut de apa in organism, afecteaza productia de saliva si cauzeaza uscaciunea gurii si a limbii. la randul sau, determina ca hipotalamusul sa trimita semnale catre creier, cauzand o sete constanta.
  5. Boli infectioase – zaharul din sange determina o slabire a sistemului imunitar si creste tendinta de a dezvolta boli infectioase. Acestea pot aparea din multe alte motive, dar ele afecteaza frecvent tractul urinar, zona intima si sistemul respirator. Desi antibioticele pot combate aceste boli, consumul de zahar trebuie limitat pentru a inhiba inmultirea microorganismelor.
  6. Piele uscata – atunci cand pielea isi pierde umiditatea naturala, ar trebui analizat daca este rezultatul acumularii excesive de zahar in sange. Desi este un simptom al multor boli, nu trebuie exclus faptul ca are legatura cu deshidratarea cauzata de consumul de zahar. Excesul de zahar afecteaza circulatia si reduce capacitatea de oxigenare celulara.
  7. Prebleme de concentrare – efectele acumularii de zahar in sange sunt, de asemenea, percepute si in abilitatile cognitive si capacitatea de concentrare. Glucoza, care nu ajunge in celulele creierului, nu este utilizata ca sursa de energie si, prin urmare, creierul este obosit si nu functioneaza corect. Aceasta situatie poate fi identificata atunci cand, de exemplu, ai dificultati in rezolvarea problemelor sau luarea deciziilor. lipsa de concentrare
  8. Vedere incetosata – Desi simptomele vederii incetosate trebuie analizate de catre un expert, nu trebuie exclus faptul ca aparitia sa se datoreaza si consumului excesiv de zahar. Aceasta este una dintre consecintele deshidratarii, care afecteaza celulele ochilor si le reduce capacitatea de focalizare a obiectelor.
  9. Vindecare lenta – Daca pielea se vindeca greu dupa o taietura, de exemplu, este esential sa iei o proba de sange, pentru a-ti verifica nivelul de glucoza. Daca exista prea mult zahar in sange, circulatia este afectata si regenerarea celulelor este ingreunata.

Te confrunti cu unul dintre aceste simptome? Consuma mai multe alimente fara zahar si bea multa apa. Desi este usor de ignorat la inceput, lipsa de control poate duce la aparitia unor boli mult mai grave.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.