Home Sanatate 7 lucruri pe care le poti face zilnic pentru o digestie buna

7 lucruri pe care le poti face zilnic pentru o digestie buna

1380
SHARE

O practica atat de simpla precum a bea apa pe parcursul intregii zile este extrem de benefica pentru digestie, deoarece aceasta ajuta la descompunerea alimentelor. 

Digestia cuprinde un set de procese responsabile pentru absorbtia nutrientilor din alimente si pentru separarea deseurilor de care corpul nu are nevoie.

vacante perfecte

Digestia joaca un rol extrem de important in corpul nostru, prin actiunile pentru curatarea corpului, dar si pentru faptul ca interfereaza cu sanatatea metabolica, hormonala, emotionala.

Problema este ca multi nu cunosc faptul ca ea depinde de practica obiceiurilor sanatoase si, desi prin digestie sunt eliminate si deseurile, acestea se pot acumula cand organismul este supraincarcat. Acumularea lor conduce la inflamatii ale tesuturilor, constipatie, acumulare de gaze si grasimi.

Din aceste motive, este important sa acorzi mai multa atentie corpului tau si sa incluzi in rutina zilnica alimente care sustin o buna functionare.

Incepe ziua cu un pahar cu apa calduta in care ai stors o jumatate de lamaie!

apa cu lamaie benefica pentru digestie

Consumul zilnic de apa cu lamaie, pe stomacul gol, este un obicei foarte simplu de a-ti imbunatati digestia. Aceasta bautura te ajuta sa alcalinizezi organismul, sa asiguri fibre si substante antioxidante, care promoveaza eliminarea resturilor din intestin.

In plus, vei asigura organismului tau doza de Vitamina C, care te ajuta la protejarea celulelor si a sistemului imunitar.

Evita consumul de fast-food!

Mancarea junk este atragatoare pentru consumatori, nu numai prin gustul sau, ci si pentru ca reprezinta o optiune rapida de a te alimenta.

Cu toate acestea, consumul sau in exces dauneaza sanatatii, deoarece aceste alimente sunt pline de carbohidrati procesati, grasimi si zaharuri care irita sistemul digestiv.

Creste consumul de probiotice!

Intestinul este populat de numeroase bacterii sanatoase, cunoscute sub numele de bifidobacterii, care sunt necesare pentru sanatatea gastrointestinala si pentru un sistem imunitar bun.

Aceste bacterii impiedica atacul microrganismelor infectioase si, la randul lor, participa la descompunerea deseurilor.

Alimentele bogate in probiotice asigura bacterii vii, similare cu cele existente in organism, asigurand echilibrul lor in organism. Existenta acestora impiedica disconfortul digestiv si infectiile. Unele dintre cele mai recomandate alimente sunt: iaurtul natural, kefirul, ceaiul de kombucha sau supa miso.

Incorporeaza mai multe fibre in dieta ta!

Fibrele sunt substante nutritive esentiale in procesul de digestie, deoarece impiedica acumularea deseurilor in colon.

Fibrele stimuleaza miscarea intestinala, motiv pentru care faciliteaza trecerea fecalelor pentru eliminare.

In plus, fibrele dau senzatia de satietate. Gasesti fibre in alimente precum: legume verzi, cereale integrale, seminte de chia, de in sau de floarea soarelui, mere, pere, fructe rosii, etc.

Citeste si: Remedii naturiste pentru a trata balonarea 

Fa exercitii in mod regulat!

Desi multi dintre noi ignoram acest aspect, exercitiile fizice regulate au impact puternic asupra sanatatii digestive. Pe langa faptul ca activeaza organismul, sportul promoveaza digestia si reduce inflamatia.

Dedicarea a cel putin 20-30 de minute de sport este esentiala pentru prevenirea constipatiei sau digestiei grele.

Creste consumul de apa!

Organismele deshidratate sunt mai susceptibile sa dezvolte boli digestive in comparatie cu cele care consuma apa zi de zi.

Apa intervine in toate functiile corpului, faciliteaza descompunerea alimentelor si eliminarea lor ulterioara.

Nu mai putin de 6 pahare in fiecare zi protejeaza sanatatea intestinala si evita tulburarile, precum constipatia.

Consuma suc de aloe vera!

Includerea aloe vera in dieta, fie in forma naturala, fie in sucuri, previne dificultatile digestive, asociate cu constipatia sau iritarea stomacului.

Aloe Vera are un efect de laxativ, favorizand eliminarea deseurilor din colon. De asemenea, proprietatile sale echilibreaza PH-ul, astfel ca sustine controlul productiei excesive de sucuri acide.

Dupa cum ai citit, acestea sunt obiceiuri extrem de simple, dar foarte bune pentru sanatatea digestiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.