Home Dieta si sport Ce ai voie sa mananci in dieta Rina? Retete de mese si...

Ce ai voie sa mananci in dieta Rina? Retete de mese si gustari permise

3606
SHARE
dieta rina

Regimurile alimentare sunt la mare cautare in ziua de azi cand suntem ispititi de cele mai apetisante si variate feluri de mancare.
Unele promit arderea rapida a grasimilor cu pretul unor reguli draconice, pe cand altele vin sub o forma prietenoasa incercand sa impace gurmanzii cu ideea de alimentatie sanatoasa si echilibrata.
Astazi vom vorbi despre dieta Rina, o dieta care este proiectata pentru o perioada de 90 de zile si care promite pierderea a aproximativ 15 kilograme. Acest numar este cel mai potrivit deoarece unele descrieri ii atribuie acestui regim alimentar si performanta pierderii a 20 de kilograme intr-o durata de trei luni de zile.
Un alt avantaj ar fi acela ca aceasta dieta ajuta la transformarea metabolismului intr-un unul mai puternic si cu o mai mare forta de ardere a grasimilor.
In randurile ce urmeaza vom parcurge pasii si alimentele, dar si niste idei generale pentru retete care se incadreaza in canoanele acestei diete.

Pentru inceput este important de stiut ca parcurgerea acestei diete tine de un anumit ciclu impartit in patru zile si care vizeaza consumul unor anumite substante si nutrienti din alimente sub forma de repetitie.

vacante perfecte

Prima zi este dedicata proteinelor pe care le vom regasi adesea in carne si produse lactate.
Este interzisa cu desavarsire carnea prajita fiind permisa doar prepararea acesteia pe gratar sau prin fierbere. Ca alternativa la consumul de carne se poate opta pentru oua fierte (nu mai mult de trei), branzeturi sau peste, iar painea este necesar sa fie intotdeauna integrala.
Ca diversitate se pot adauga o salata proaspata sau o reteta simpla de supa cu legume.
La masa de seara este recomandat ca supa si painea sa lipseasca din meniu.

A doua zi este cea a amidonului adica ziua legumelor. Este o zi a mancarurilor usoare in care baza este formata din legume precum mazare, fasole, cartofi, naut, linte si soia. Aceste alimente contin carbohidrati si se recomanda gatirea lor fara ulei.
Cina va trebui consumata intr-o cantitate semnificativ mai mica si fara paine.

A treia zi este dedicata carbohidratilor venind organic in continuarea zilei precedente. Este o zi a rasfatului si este permis consumul de ciocolata neagra, pizza vegetariana (in general orice fel de pizza ce nu contine pe blat alimente prajite in ulei), paste, produse de patiserie, prajituri sau inghetata.

Dupa aceasta zi de relativa libertate culinara urmeaza si ultima zi a acestui ciclu si anume ziua vitaminelor, in care ai voie sa mananci orice fel de fructe si legume doresti sau sucuri preparate din aceste alimente.

Dupa aceasta sesiune de patru zile in care traversezi prin majoritatea tipurilor de alimentatie, dar ordonate dupa rigorile unei diete prietenoase revii cu ziua cea dintai cu indicatia ca intre mese sa ai un interval de doua ore.
Alcoolul si bauturile carbogazoase sunt interzise cu desavarsire, dar dieta Rina este permisiva cu consumul de cafea si ceai, atat timp cat acesta din urma este medicinal.
Este indicat ca inainte de aceasta dieta sa consulti un medic nutritionist, pentru a afla daca organismul tau va putea face fata unei schimbari in regimul de alimentatie, iar daca vei primi ok-ul, ai 90 de zile la dispozitie sa vezi daca ai reusit sa scapi de kilogramele in plus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.